mandag den 22. februar 2010

Derfor tavshed

Lad det være sagt med det samme: Det Forkromede Overblik har været på fjeldsafari med Camping-Pingvinen Bella!

10 dage i Åre i Sverige...


Vi startede med at DSB lavede køreplanen om pga. sne!?! Det gjorde de fra d. 8.-11.2. Vi skulle med tog 12.2., så hvad gjorde vi nu? De søde folk i DSBrejseservice anbefalede os at tage et tog tidligere for at være sikre på at ramme toget i Malmö!
Fri to timer før på en fredag? Chefen var villig og aftalen billig, sådan skal det være... Vi fik frikøbt os på job, skaffede pladsbilletter to timer før, så Horsens-Kbh-Malmö havde 6 timer... det skulle kunne gå... Men hvad så? Jo altså først og fremmest ringede vi til DSB på dagen for at høre om Øresundforbindelsen? De kendte nu intet til ændret køreplan eller problemer over sundet pga. sne? Fedt nok... Nu skylder vi 4 timer på job og havde to sæt pladsbilletter til Kbh... Nå men good spirit og ferien i udsigt... Vikøber bare dyr kaffe hos jernbanekrejlerne, og glemmer tid og problemer...

Turen Horsens-Kbh er ikke bemærkelsesværdig, men var nødvendig, og her mødte vi en veloplagt Mama-cash, som overrakte mig et styk nyindkøbt snublekyse og to økologiske blodappelsiner. Hun helmede ikke før hun så dørene lukke mellem os og hende og Øresundstoget trillede fra Kbh.
- De bedste sanwich er derovre...
- Nej køb dem ved den skranke...
- Skal I ikke snart have jeres billet?
- Fryser du?
- Skal jeg lige tjekke jeres billetter?
- Er din bagage pakket hensigtsmæssigt?
- Jeg lægger lige appelsiner i dine skistøvler...

Ikke særligt umyndiggørende, når man er 33 1/2 år og skal rejse med sin nye kæreste for første gang. Heldigvis har de mødt hinanden tidligere, og CPB ved at min Mama er en engel med Fjällräven og fodformede sko!

Nu troede vi at den hellige grav var velforvaret... Billetterne i Sverige så nemlig betydelig mere skudsikre ud end DSB's.

16.45 Ankomst på Svågertorp

17.14. Afgang med x2000 Malmö C - Stockholm

20.48 Ankomst Stockholm

23.50 Afgang Stockholm-Åre

8.25 Ankomst Åre...

Det kunne ikke gå galt. Men jo!

Vores biljet var påklistret et klistermærke "Observera at tåget avgår från Malmö Syd/Svågertorp da Malmö C er under ombygning!

Intet problem. Vi havde masser af tid...

17.00 var der stadig intet på skærmen på Svågertorp, og deres rejsearrangør mindede mere om Det Forkalkede Underblik! Nu kunne vi se at selv med taxa kunne vi aldrig være på Malmö C 17.14, så hvor fanden var vores tog???

Vores fæle mistanke blev mere og mere begrundet... Som tiden nærmede sig 17.14 smuldrede vores x2000 ud i den blå luft. Det kom simpelthen aldrig!!!

Der stod jeg med ny kæreste, som jeg havde lokket med til Sverige, iført skitasker, støvletasker, masive vandrerrygsække og store forhåbninger... Glæden over at have trukket sig sejrrigt ud af kampen med DSB om at komme gennem og ud af landet, blev forvandlet til fortvivlelse over at stå i Malmö i stiv kuling, minus 8 og ubrugelige togbilletter og uden mulighed for at nå til stockholm på 6 timer og nå det næste tog...

At jeg rejste for penge jeg ikke havde pga. et bagatelagtigt mellemværende med den danske stat gjorde ikke glæden større!

Men når nøden er størst er hjælpen nærmest!

En Skimusse fra DK stod med mand, fire børn og bagage til en mindre hær og så meget tilfreds ud...
Frustreret spurgte jeg: Skal I til Åre og stå på ski?
Skimusse - Ja! Det bli'r fedt!

Yadayadayada... blablabla... jeg forklarede vore kefufle

Skimusse - Vores tog kommer om en halv time. Det er et liggetog med direkte forbindelse. Der står I bare på!

Tak til SJ's personale på toget som kiggede to sekunder på vores biljet og derefter fandt os køjer og forplejning til turen og pladser ombord!

Og her er resultatet af anstrengelserne...
1 kommentar:

  1. Men frem kom i. Med blodappelsiner og hele baduljen. Ser ud til det har været en rigtig god ferie :-)

    KH Maria.

    SvarSlet