Om at bygge et hus mm.

Jeg har i mange år været 'ham med hammer og segl', som har banket på gamle huse, biler, cykler og hvad der ellers kom i farezonen. Det har resulteret i forskellige erfaringer. Siden jeg oprettede denne blog har jeg forsøgt at være flittig med kamera og taster undervejs. På den måde kan man følge processen her. 

En del af dem der læser min blog, læser den primært pga. hjemmebyg-indlæggene, og som en service til dem vil jeg forsøge at danne et overblik over de projekter jeg har kastet mig over gennem min tid som selvbygger.Min 'levevej' som bygger startede med købet af et gammelt hus på Falster, hvor jeg bl.a. byggede denne terrasse.


Huset bød på mange selvbyggerprojekter, som jeg vil se om jeg kan finde billeder af, men i det nye hus i Horsens har jeg en masse, og der vil i den nærmeste fremtid komme billeder af husbyg fra kælder til kvist, udvendig og indvendig.

I kælderen har jeg haft en dyst med et gulv og noget vand, samt et par døre og en ølkælder og 'opfriskningen' af et toilet.

I stueetagen har jeg renoveret entreen, bygget en kæmpe reol i stuen, bygget en briks i karnappen, pudset/spartlet/malet vægge og er pt. ved at tage tilløb til at ombygge køkken.

På 1. sal er der blevet bygget børnesenge, malet badeværelse og snart vælter jeg væg deroppe.

Huset har fået lagt nyt tag, og i den forbindelse var jeg nødt til at lave nye tagkonstruktioner på de to kanapper, fordi de desværre var rådnet bort. 

Men til et hus hører også have, og her har jeg bygget brændeskur, lavet bål-krog og bygget et orangeri.

Det hele skulle gerne blive linket til siden her...

Januar (2011)


Og nu er der så kommet børnepenge og løn, og vinterferien 2011 bruges på at lave værelse ovenpå til Ældsteknægten. Ganske vist er det midlertidigt, da han om et års tid flytter ned i kælderen med egen udgang, men indtil da kan han ikke længere dele sin bror, hvis de skal bevare deres gode venskab. Desuden var der en mur der skulle brækkes ned, for at den store køkkenplan kan komme i gang. 

Februar (2011)


Så kom foråret. Det er dejligt med lys, varme og korte ærmer. Og dermed er der også fløjtet op til køkken.

(Marts 2011)

2 kommentarer:

  1. Ordkløveren: Med hvem skal Ældsteknægten dele sin bror med ?? Eller skal broren deles i 2 ??

    JowDeet ._. (ved godt jeg bor i et glashus)

    SvarSlet
  2. Teknisk set deler han ham vel med os andre, men det kommer nok til at fortsætte, også selvom de ikke længere deler værelse;-D

    SvarSlet