søndag den 29. juli 2012

Spinning Wheel

Gæt et citat:
Der findes ingen fattige i Danmark, som for alvor lider nød! Hvis de gør er det selvforskyldt! 
Har du den? Var den svær? Den er god nok... Det er Joakim B. Olsen, kuglebamsen fra Suicidal Kadance.

For mig at se, er det noget af det bedste spin der er lavet de senere år. Vi har fået en ny regering, som gerne skulle indvarsle en ny politik, en anden fordeling af det enorme overskud af ressourcer der er i Danmark, og så lykkes det alligevel for Joakim B. Olsen at få drejet debatten ind på om ikke de fattige har nok.

I dag kan man se resultatet: Debatten har rystet danskerne så meget, og i bedste Pia K-stil talt til den indre svinehund (føler I jer ikke til grin, når det fattige er så rige?), at den nye regering har blødt stemmer i meningsmålingerne, som et voldsomt politisk Niagaravandfald. Skræmt, panisk og rystet har regeringen fået lavet en skatteaftale med en mand der vælger at rejse til den anden ende af verden for at undgå at lave aftale med dem?!?

Det er pinligt!

For mig at se burde debatten have haft vinklen: Hvor mange rige i Danmark lider nød? Adskillige økonomer påpeger at den globale økonomiske krise har gjort livet lettere for de mest veluddannede med fast job og uden hussalgsplaner. Renten er faldet, og nu følger skatten med?

Argumentet for at det skal være billigere at være dansker er at vores videnskapital og arbejdspladser vil forsvinde til Polen eller Burundi?

Seriøst Joakim: Skal vi til at konkurrere med Burundi om timeløn, skattetryk mm? Skal vi underbyde produktionsomkostninger i lande hvor drikkevand er mangelvarer, infrastrukturen får en månelanding til at ligne a walk in the park og sundhedsvæsenet består af medicinmænd med knogler gennem næsen?

Og hvor stort er problemet egentligt? Er det horder af direktører, akademikere og vismænd, som strømmer ud over grænserne, i takt med at underuddannede, kriminelle indvandrere vælter den anden vej? Har I været ved grænsen? Det er småfede, halvnærige arbejdere, med træsko uden hælkappe og afslappet træningstøj der tumler traileren en tur til Padborg efter billigere øl... Jeg ved det, for jeg er der selv!

Nej, Joakim B. Olsen! Jeg tror at langt de fleste der uddanner sig i Danmark bliver. På trods af skattetrykket, eller måske endda på grund af skattetrykket? Lad os kalde det hvad det er: Organiserede beskyttelsespenge!
For modsat Rio, Bratislava, Kiev, Los Angeles, Johannesburg eller andre steder hvor det er markant billigere at være rig og veluddannet, så kan du i Danmark færdes frit, sige din mening og leve dit liv, uden at skulle have vagtfolk, videoovervågning, advokater, forsikringer, heksedoktorer og voldgrav. Danmark er et trygt land, hvor alle har mulighed for at have et godt liv, og det er unikt og smukt. Det skal du ikke lave om ved at de kloge, rige og heldige skal til at have mere til dem selv.

Vi har folkeskoler, hospitaler, plejehjem og idrætsforeninger, hvor ALLE lag i samfundet mødes, og det vil forsvinde, hvis det går som Liberal Alliance vil have det! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar