fredag den 19. oktober 2012

Ironic

I går fik jeg lige kulfyret 'den indre gnavne gamle mand'. CPB og jeg orkede ingenting, så da kl. var ca. 22, zappede vi lidt lorte-TV. Jeg røg forbi det der TV3, hvor de sender endnu en sæson af Sommer i Sunny Beach (som vel burde hedde sommer PÅ sunny beach, da man jo tager på stranden, ikke I stranden!?!?).

Gunne, Kamil, Flotte Fyr (der er vist til et helt blogindlæg eller to alene), Beavis and Butthead og alle de andre gustne drenge foldede sig rigtigt ud. Jeg sad og fik det helt dårligt, når jeg hørte dem udtale sig om pigerne de mødte.

Gunne, som nøgenbader med en pige, for så at gå videre i byen efter et par andre, så han kan lave 'en firkant' med Türker?!?! De finder to villige piger, og derefter tager de hjem på hotellet og gør hvad der skal gøres.
- Jeg kan ikke huske hvem de var, eller hvordan de så ud, men jeg har optaget det hele på telefonen!
Jeg er ikke snerpet, og jeg mener ikke at sex er noget kun for unge eller voksne, eller at man for den sags skyld skal ligge under for andres smag eller præferencer, men som udgangspunkt synes jeg da at man skal gå i seng med folk man kan lide. Det kan så være mere eller mindre man kender dem, men at gå i seng med dem, bare for at have gjort det, det virker, undskyld mig Gunne, mest af alt ynkeligt!
- Jeg lavede så mange damer i går, at det er helt sygt!
Det rammer det vist meget godt, unge mand! 

Alene udtrykket "at lave damer" finder jeg efterhånden mere og mere problematisk. Da jeg hørte det første gang, var det i forbindelse med Kidd-sangen "ikk lavet penge, jeg har lavet damer", hvor teksten på en måde havde en humoristisk undertone, fordi den med sin egen underfundige stil satte kærlighed over penge, en sund værdi, blandet med lidt umoden mandchauvinisme. Det synes jeg havde lidt kant.
Nu hører jeg unge fyre bruge det i flæng om de piger, som de bilder ind at er noget helt specielt, og så synes jeg det får en lidt klam undertone af netop at være en handelsvare eller et flueben på en tjekliste.

Da Sommer i Sunny Beach rullede over skærmen i første sæson, så jeg en del af det. Jeg har aldrig selv taget de der drukferier som ung, og som lærer skal man forsøge at holde sig orienteret om hvad der rører sig. Alligevel fik jeg hurtigt nok, da programmet jo sådan set ikke udvikler sig, men bare gentager udstillingen af fejl og mangler hos en forhåbentlig marginal del af ungdommen. 

Et humoristisk indslag var der dog dengang, da den unge Kamil, i en kæmpebrandert, mente at hans chancer hos pigerne steg, hvis han lige sang lidt følsomt Michael Jackson... Puha, den var hård at komme igennem, for han gav lige en smagsprøve på landsdækkende TV, helt uden det filter som Blachmann hvert år efterlyser hos X-factor-aspiranterne; Har du nogensinde hørt det selv?
Kamil er åbenbart tilbage i Sunny Beach igen. Denne gang med afbleget hår, og en knægt på 12 år der hedder Kasper som sit sidekick. Igår præsenterede de deres forståelse af konceptet wingman. Kamil fanger to lyshårede piger, der knap er konfirmeret, ind.
- I har god røv, og gode patter. Min ven synes du er lækker!
Man skule tro at den ikke har gang på jord, men næste klip sidder Kasper med tungen ned i halsen på den ene. Hvad fanden sker der? Det får man svar på i de retrospektive klip der krydrer udsendelsen, hvor deltagerne reflekterer over deres oplevelser.
- Kamil kommer med de her to piger, han har skaffet. De er søde eller ser godt ud. Den ene snakkede jeg med for tre dage siden, og nu snakker jeg med hende igen, så jeg ved, hun ikke er sådan en, der går med hvem som helst hjem! Jeg vælger så at gå videre med hende...
Der er mange ting i det Kasper siger, som bringer mit pis i kog. Skaffet piger? Hvor luderagtigt kan det fremstilles? Han menneskekenderkundskaber fortjener også en røffel, men udtrykker "jeg vælger at gå videre..." er dog det værste. Det lyder nærmest som om han tror han er i en quiz eller et gameshow. 
Nej Kasper! Du kunne også se såden her på det: "Kamil møder to piger, som virker rigtig søde. De vil gerne feste med os, og vi lærer hinanden bedre at kende. Den ene af dem har en kemi hvor det bare klikker mellem os, så jeg er helt skudt i hende. Vi skal se mere til hinanden."
Jaja, jeg ved det godt. Det har altid været sådan at ungdommen var ubegribelig for de voksne og de ældre, men come on!?!? Det er jo ikke fordi jeg ikke forstår hvad de siger eller tænker. Det er jo fordi jeg forstår hvad de siger og giver udtryk for at tænke. Fy for satan!

Et sted midt mellem reality-TV af værste skuffe og den virkelige verden, der finder man de selvudnævnte Konger af Udkantsdanmark, hvor Babe, Fissan, Knaldperlen og Dolken sammen med Miami, og andre med forstyrret selvbillede og ustemte øgenavne forsøger at gøre byen usikker for TV-kroner. De er dog harmløse, for pigerne er kræsne, forkælede og dovne (og ved at billig er den sidste bastion de ikke må tabe), og drengene er indbildske, halvgamle og kiksede, så selvom de taler om hvor meget de skal score og wingman-musketer-eder de indgår, så ender de altid med glasskår i foden alene i seng. 
Min personlige favorit er Knaldperlen Walid, som er omtrent 10 år for gammel til sin opførsel og ser 15 år ældre ud. Han er sikker på at det nok skal lykkes for ham at finde en sød pige hver aften. Og hver aften går det galt.
- Hej. Du er megalækker. Gode patter. Din røv gør mig liderlig. Skal vi kneppe?
Modsat Gunne og Kamil, så er Knaldperlen så tydeligt for gammel til at være der og dermed endnu mere desperat, at det så godt som altid ender med det forudsigelige "Nej tak."
Alligevel forstår Knaldperlen ingenting af det hele, når han dagen efter gør status. Løsningen må være at sænke standarden.
- Nu knepper jeg alt. Uanset hvor grimme de måtte være!
En sæson gik alligevel, uden at "Walid lavede damer", men sandelig om ikke det lykkedes i år? På Rømø fik Walid endelig succes hos en pige. Hun må føle sig som noget ganske særligt. Specielt når hun ser efterbehandlingen og udleveringen blandt kammeraterne, og dermed også TV-Danmark. Det der virkelig skete (hvis altså det man ser på TV er virkeligt), det var jo at Walid tiggede og bad om ikke hun ville. 
Det han siger til kammeraterne: "Hun ville bare så gerne, så selvom jeg ikke lige synes hun var den pæneste, så gjorde jeg det alligevel"
What a gentleman!
At Walid som eneste i det program har fundet en form for kærlighed, svier i stoltheden hos en anden karakter, nemlig det nordjyske fænomen, Dolken, som efter eget udsagn bare "knepper det hele. Alt skal smøres ind i kærlighed."
Man kunne lidt lommefilosofisk tilføje at hvis Dolken knepper alt, må han stå midt i intet, for det er hvad der sker. Og det er da i grunden ikke så underligt hvis indstillingen er: "Jeg er ligeglad med hvordan de er, ser ud, eller noget, der skal bare kneppes". Det bliver der ikke, og det giver håb for fremtiden. Dolkens gener går i graven med ham, for alle de dumme nok piger var på Sunny Beach.
2 kommentarer:

  1. Samtlige deltageres forældre må være VIRKELIG stolte af deres afkom!!
    Eller noget...

    SvarSlet
  2. amen! Det slår totalt klik for mig.

    SvarSlet