søndag den 7. april 2013

Here comes the sun

Nogle læsere havde måske troet, at jeg ville fare til tasterne og spamme blogspot med lærerkampen for retfærdighed. Det gør jeg ikke, for krigen kæmpes på langt hurtigere og større platforme end min trofaste, kloge, eftertænksomme og liden læserskare skal ligge under for.
Med andre ord har jeg ikke tænkt mig at gøre denne blog til et morads af henvisninger til avisartikler, konspirationsteorier og videoklip, som ville kræve mere hjemmearbejde af læserne end en fuldtidslærer behøver forberedelse. Jeg vil dog gerne pointere at jeg har blandet mig i debatten, bl.a. med tre læserbreve på politiken.dk, samt en uoverskuelig aktivitet på facebook. Hvis man vil følge mine opdateringer der, så søg mig som ven på https://www.facebook.com/thomas.andersson.923519

Hvad jeg derimod har lyst til at vise jer, er min seneste investering: Nemlig en solarventi SV14, som er et friskluft/solvarmesystem, som blæser frisk luft ind i boligen når solen skinner. Ganske gratis!
Den eneste udfordring var, at jeg gerne ville montere den højt, for at eksponere den mest muligt for sol, samt at jeg gerne ville have luften ind i kælderen længst muligt mod gulvet, fordi frisk, tør varm luft er det en kælder har brug for, og varm luft stiger opad!
Eldigvis her vi 14-16 cm hulmur, så med lidt flid, snilde og opfindsomhed, så lykkedes det alligevel... se selv!
Regulatoren synes jeg ikke pynter, så jeg forlængede kablet ned til kælderen. Her kommer regulatoren på ved siden af vaskemaskine og tørretumblerinstallationerne.
Kablet til regulatoren følger røret.


Regulatorens kabel kommer ud ved siden af røret.

Så måske kan Bjarnebanden locke mig ude af skolen, men foreløbig har de ikke fundet midler til at holde mig ude af solen!4 kommentarer:

 1. Hvor meget kostede apparatet? hvad er tilbagebetalingshorisonten?

  SvarSlet
 2. Apparatet koster ungefär 8000,- fra nyt af, og det såkaldte kældermonteringssæt som man skulle have brugt koster i omegnen af 2000,-.
  Jeg var via gul&gratis hurtig til at få lukket en handel på apparatet til 2000,- + 300,- i transport. Dernæst har jeg fundet rørstumperne uoriginalt, så der er for omtrent 300,- Alt i alt 2600,- + øl og tid;-D
  Hvad horisonten for at det har tjent sig hjem er?
  Tjah... Det ved jeg ikke, for der er ikke noget varme i trappeskakten som den er, så dermed er det svært at sige hvad den bidrager med, andet end øget komfort i form af bedre indeklima og temperatur.
  Foreløbig har den kostet mig 1400,- fordi jeg, som det fremgår af billedet under trappen, kun kan få plads til et murrør under trappen, så der hvor den gamle tørretumbler havde aftræk, der måtte jeg ofre det, så den friske luft kan komme ind;-D
  Det betød at der skulle investeres i en kondenstørretumbler, som altså kostede 1400,- i den blå avis. Tilgengæld er den energimærket som 40% billigere i brug end en A maskine, så det er nok på den lange bane tjent hjem overfor den 14 år gamle Miele, som jeg havde...
  Den var nok en D eller C maskine, men virker jo stadig, så den kan så bidrage til familiens sommerhus, når det til sommer skal have en ordentlig ombygning, da man jo ikke tørrer frygtelig meget tøj i sommerhus...

  SvarSlet
 3. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvarSlet