torsdag den 20. oktober 2011

Feels like home

 Kender i www.hjembytte.dk? Det er en boligbytteportal, hvor ca. 40.000 mennesker kloden over sætter deres bolig på byt, mod at kunne benytte en andens bolig et sted i verden. Som en anden form for dating tager man et par billeder fra sit hjem, og kvarteret. De uploades sammen med en beskrivelse af hvad man har og hvad man søger, ja måske endda hvornår. Det er jeg sgu lidt fristet af.  Det eneste der holder mig tilbage er familiære erfaringer.

Min far, DMO og hans kone, DKNO har praktiseret det i årevis, og har kun gode oplevelser fra boligbyttene. Det er ikke så meget tanken om hvis 'de andres hjem' nu ikke lever op til forventningerne. DMO og DKNO er altid kommet frem til pæne velholdte hjem, som har holdt hvad billederne lovede. Det er ikke det at have fremmede til at låne mit hjem, eller sove i min seng som giver mig bange anelser. Det er mere tanken om hvis det skulle lykkes at finde nogen der gerne vil bruge vores hus. Der skræmmer DMO og DKNO's erfaringer, for ugerne op til er fyldt med stress og arbejde, for hvad vil belgierne ikke sige, hvis badeværelset ovenpå stadig er under ombygning? Hvordan vil amerikanerne synes om at låne så lille en bil?

Jeg synes jeg har et dejligt hjem, jeg synes det ligger skønt og jeg kan se masser af muligheder og fornøjelse i at være lige her, i centrum af Horsens, i en halvgammel halvruin. Jeg kan faktisk se, at med barsel i maj og Giro d'Italia-mål i Horsens, så er der basis for at lokke nogen fremmede til byen, og måske låne en lejlighed i Rom eller Paris? Men sikke et show det ville være at 'lappe alle huller'!

7 kommentarer:

 1. Tror du også, at der er nogen, vi kan bytte baby med en uges tid? Så vil jeg gerne have en der sover om natten!

  SvarSlet
 2. altså, det med rum under ombygning er vel kun et problem, hvis ikke man har oplyst om det i "salgsmaterialet"... Ideen med at bytte bolig er fantastisk og her i huset har vi også talt om muligheden. Problemet er bare, at jeg ikke bor i centrum af noget som helst, men dog alligevel dejligt ;)

  SvarSlet
 3. Ja, men hvis man gerne vil bytte med folk i New York og Venedig, så må man jo lægge lidt 'ejendomsmægleragtige' billeder ud, og så ellers håbe på min far når at blive færdig med resten i mellemtiden;-D

  SvarSlet
 4. Om jeg ikke tager helt fejl, kan man via knowyourtrade.com bruge rabatkoden KYT30 og spare 30% på medlemskab. I hvert fald hvis man melder sig ind på homeexchange, som hjembytte.dk hører ind under. Jeg kan i øvrigt bekræfte at jeg også stæsede rundt for at fikse alt muligt i min lejlighed i den sidste tid inden boligbyttet, og aldrig har mit hjem set så manicureret ud, som da jeg tog afsted på ferie. Jeg tænker nu, at jeg fremover vil tage lidt mere roligt på sagerne. God fornøjelse med det :)

  SvarSlet
 5. Måske meget godt at man presses til at samle sine hængepartier...?

  SvarSlet
 6. Ja, altså, jeg fik da pudset de vinduer og gjort rent i skabet under køkkenvasken og alt det der. Det fjollede var jo bare lidt, at jeg nærmest brugte lige så lang tid på foreberedelserne som selve boligbyttet. Men igen, jeg vil da helt sikkert boligbytte igen, og så bare skrue ned for perfektionen. Så længe folk ved hvad de får, er den jo også fin, men det er jo rigtig nok, at folk fra NY nærmest kan vælge og vrage, så der skal man nok gøre sig lidt umage, men måske kan man komme langt hvis man tilbyde dem noget ud over et hus, fx en guidet tur til Mols Bjerge, Skagen, en kolonihave eller en dejlig middag, alt efter hvad de enkelte efterspørger i profilteksten.

  SvarSlet