tirsdag den 1. november 2011

No No No

Nortvig A/S! Hvem er det? Det skal jeg såmænd løfte sløret for her. Nortvig A/S er en lokal tømrervirksomhed, som beklageligvis har min nabo i sit brød. Min nabo er en af den slags mennesker som man gerne ser sælge sit hus, og det har han heldigvis gjort.

Da jeg flyttede til kvarteret for små 4 år siden, var jeg ellers meget positivt indstillet, fordi der her på min stille vej stort set kun boede unge mennesker. Der var par med børn og par uden. Der var par der planlagde børn og par der endnu ikke gjorde, men aldersmæssigt lignede vi hinanden indenfor ca. 7-8 års spænd.
  Nå ja, og så var der lige de gamle på den anden side af vejen, som jeg rydde sne for om vinteren, men det er en anden historie.

Ret hurtigt fik jeg et venskabeligt forhold til alle, og en øl over hækken var ikke uset. Rent bortset fra ham ved siden af. Som udgangspunkt drak han ikke øl, og jo flere gange jeg forsøgte at komme i kontakt med ham, jo mere irriterende syntes jeg han var, og jeg fik indtryk af at det var gengældt.
I bund og grund skal man holde fred med sine naboer, men det har været en tålmodighedsprøve med ham her. Som det nu er med sådanne oplevelser, så vokser de sig større og større, efterhånden som man går i det.
  Efter de første par år at have forsøgt, opgav jeg tanken om at have nogen relation til ham, og parkerede det i tankerne. Måske har han gjort det samme, men en anden ting han parkerede var sin store firmabil, og her har vi balladen.
For konsekvent har han valgt at parkere sit store skrummel af en firmabil foran mit hus, højst sandsynligt fordi han ikke selv gider glo på den når han har fri? At det optog den eneste reelle parkeringsmulighed for os, det var han ligeglad med. Foran sit eget hus har han sin egen lille bil.

I starten spurgte jeg ham om han ville være venlig at finde et mere egnet sted til den store bil, eller evt. bytte om på dem. Hvis de holdt omvendt, så kunne jeg sagtens parkere foran mit eget hus, og så slap jeg for at glo på hans bil.

I foråret skulle vi lave nyt køkken, og i den forbindelse havde vi en del byggeaffald, bl.a. indskudsler og gulvbrædder fra det gamle køkken. Da jeg gravede indskudsleret ud, og fjernede gulvbrædderne kom det til at ligge på asfalten foran mit hus, der hvor han før så lystigt havde parkeret. Det satte en stopper for hans parkering.
Gulvbrædderne fik jeg desværre hurtigt solgt i den blå avis, så pludselig holdt han igen så tæt op ad bunken med ler, som han kunne. Det løste jeg med en gammel klapvogn og en cykel der skulle skrottes. Skraldet på vejen havde den fordel, at jeg ikke kunne se det fra stuen. Imidlertid var jeg jo godt klar over at det nok næppe var med til at fremskynde et salg af deres hus, at vejen lignede en mindre afdeling af Horsens Genbrugsstation.
I lang tid havde de huset til salg, og til sidst aftalte jeg med en god nabo, at låne hans bil og trailer, og køre mit indskudsler væk, og se hvad der skete. Miraklet var indtruffet, han parkerede ikke foran mit hus, og jeg slap for at smide nyt skrammel for at slippe for hans bil i min stue.
  Gaden så pæn og nydelig ud i et stykke tid, de fik solgt huset, og sørme om ikke han begyndte at parkere foran mit hus igen?
  En dag i august blev det simpelthen for meget. Jeg skrev en mail til hans chef, om at jeg fandt det meget generende og irriterende, at han trods henstillinger, konsekvent parkerede foran mit hus: 
Hej Nortvig Ejendomsrenovering
Jeg har boet i Horsens i 3 1/2 år, og har egentlig været glad for det. Den eneste ting der virkelig generer mig er en af jeres biler, som konstant bliver parkeret foran mit hus. 
Jeg er nabo til Kristian, som arbejder for jer, og selvom jeg fra tid til anden har snakket med ham om det, så parkerer han sin arbejdsbil foran mit hus og sin egen bil foran sit eget hus. Som udgangspunkt er der jo fri parkering i gaden, og dermed ikke noget der i hans eller mit. Men den måde han konsekvent fylder gaden op med sin lille bil, sin lille trailer, sin arbejdsbil og fra tid til anden sin arbejdstrailer, gør at det næsten altid er umuligt for mig at finde parkering til mig selv eller folk der vil besøge os. Omvendt bor vi i nærheden (ca. 30 meter) af en ubebygget grund, hvor han i mine øjne fint kan have 'materialegård' for Nortvig.
I min stue har vi en karnap med vinduer, som primært har udsigt til siden af jeres bil. Den synes jeg efterhånden er træls at glo på dag ud og dag ind. Jeg har forsøgt at få Kristian til at parkere Nortvigbilen foran sit eget hus, både skriftligt og mundtligt, men udfaldet er at han stadig holder foran mine stuevinduer (mit bedste bud er at han ikke gider se på bilen selv, når han har fri).
Resultatet af hans parkeringer er at jeg efterhånden ikke kun er træt af ham, men også af jeres firma, og dermed er I garanteret en masse dårlig omtale. Alle der besøger mig undrer sig, og alle naboer spørger mig om det ikke er irriterende. Det kan jeg ikke tro er formålet med at have firmanavnet påtrykt på bilen?  Jeg vil sætte pris på hvis I kan tage en snak med ham om at finde et andet sted at holde, for det har ikke hjulpet når jeg gør det.
Jeg håber på en hurtig tilbagemelding fra jer, samt at problemet løser sig.  
Mvh Thomas

Jeg vedhæftede et par billedeeksempler på hans egoistiske parkeringsproblemer.
Chefen svarede:

Hej så hvidt jeg ved har Kristian solgt sit hus, så det løser jo jeres problem.

Udover det noget negligerende, underkende og afvisende svar, så var problemet bare, at huset først er solgt med overtagelse 1. februar, og så lang tid har jeg i hvertfald ikke tænkt mig at glo på den bil. Derfor skrev jeg tilbage:
Ja, men det er med overtagelse fra 1. februar, betyder det så at du gerne vil have den omtale i perioden frem til 1. februar?

Mvh
Thomas

Nu skulle man tro, at hvis man er selvstændig erhvervsdrivende i byggebranchen, at man gerne ville gardere sig mod dårlig omtale, at chefen hurtigt ville ringe manden op og sige, så stopper du, men sådan leger man ikke i Nortvig A/S, dårlig omtale er åbenbart bedre end ingen omtale? Ihvertfald svarede chefen:
Jeg skal gerne bede kristian parkere foran sit eget hus når det er muligt.  Den dårlige omtale du taler om er jeg nu ikke så nervøs da han i princippet ikke gør noget forkert.

Okay, ikke alle kender til mine anmeldelser af virksomheder, men jeg har da haft en tvist eller to med Skadesservice Danmark og Tag og Byggeri A/S, som begge har  oplevet at få et par borgerlige ord med på vejen her på bloggen. Jeg tænker ikke at det gavner salget, hvis mulige kunder beslutter sig for at google et firmanavn, førend de indlader sig på forretninger? 
Henvendelsen løste dog problemet for en uges tid, men pludselig begyndte han igen at brede sig, en dag jeg kom hjem var der helt tomt alle andre steder end foran mit hus. Fluks skrev jeg til chefen:
Hej Thomas Nortvig

Jeg må sige, at det mest af alt minder om chikane, når Kristian parkerer din bil. Jeg læste godt at du mener han i princippet ikke gør noget forkert. Det du mener, må være at han ifølge lovgivningen ikke gør noget forkert? I princippet er der en nabo der har bedt ham parkere sin store bil et andet sted, end foran hans hus, i princippet, hvis man vil have et godt forhold til sine naboer burde man jo parkere anderledes derefter.


Dette er dagens forsøg, og jeg kan godt fortælle, at selvom der ifølge lovgivningen ikke er noget forkert, så mener jeg at han bruger din bil til at provokere med. Der findes heller ingen lovgivning der forhindrer faktuel dårlig omtale på områder som service, grundighed og hensynsfuldhed. Der må jeg fortælle at dit firma lægger navn til utrolig dårlig omtale, hvis jeg igen skal se Nortvigbilen parkeret foran mit hus! Der er masser af andre pladser i området, f.eks. foran hans eget hus.

Hilsen
Thomas

Som man måske kan forestille sig, så er det jo ikke ligefrem imødekommenhed og forståelse jeg er blevet mødt med, fra hverken min nabo eller chefen, så ikke overraskende, fik jeg senere dette svar:
Har talt med kristian. Der var biler foran hans hus da han kom hjem.  

I mellemtiden var naboen kommet hjem i sin lille privatbil. Det gav anledning til et nyt billede og et nyt svar:
Det er et flot svar han har givet dig... På sin vis har han jo ret... MEN... det er jo hans egen lille bil der holder foran hans hus når han kommer hjem. Her til aften er han vendt hjem, og så 'hensynsfuldt' parkerer han sine biler i gaden!


Det korte af det lange er, at jeg er træt af at han parkerer som han gør. Der er masser af plads ved fortovet langs en ubebygget grund tæt på. Der kan han ALTID holde. Jeg vil ikke se på din bil mere, vil du fortælle Kristian at han skal parkere anderledes eller ej?

Mvh
Thomas

Siden blev det lidt bedre, men idag er bægeret fuldt. Jeg må konstatere at efter huset er solgt, så har han valgt at skide på naboro og hensyntagen. Tilsyneladende er han også bedøvende ligeglad med hvad hans arbejdsgiver siger til ham, hvis han da siger noget? Da jeg kom hjem, var der fire køretøjer i gaden. Hans lille bil, ekskærestens bil, firmabilen og firmatraileren. Det er svært art se at nogen gør sig umage med andet end en belejring med automobiler.Hvis man skal prøve at få fornemmelsen af hvorfor det måske føles så generende, så er det her min udsigt:

Hvor hyggeligt mit gamle byhus end synes, så skæmmer det mit udsyn, at Nortvig-bilen holder som en stor fuckfinger foran mit vindue. Jeg har endnu engang skrevet til hans chef, Thomas Nortvig, men der er intet svar, og hvad værre er, ingen reaktion i form af fjernet bil.

Jeg lovede Nortvig A/S, at hvis ikke der kom styr på det, så ville jeg begynde at udbrede mig om mine triste oplevelser med firmaet i almindelighed, og deres tømrer i særdeleshed. Det skal man ikke love, hvis ikke man kan holde det, så hermed advarer jeg andre om den form for grundighed og imødekommenhed de kan forvente, hvis man indlader sig på kontakt med Nortvig A/S.

Når de ikke engang kan finde ud af at parkere en bil i en tom gade, ville man så overlade dem at 'gå løs på' ens hus?

Er en chef, hvis ord har så lidt gennemslagskraft hos en ansat, en man vil gøre forretning med?

Er en håndværker med den opførsel en man vil overlade istandsættelse af sin bolig?

Jeg ville ikke!

11 kommentarer:

 1. Det er temmelig usympatisk det Nortvig A/S gør. Nortvig A/S kan ikke anbefales.

  VH M

  SvarSlet
 2. Jeg vil absolut heller ikke anbefale et firma som Nortvig A/S, meget dårlig stil og serviceniveau.

  SvarSlet
 3. Jeg kan heller ikke anbefale Nortvig A/S når de ikke tager folk seriøst. Undgå Nortvig A/s

  SvarSlet
 4. Kan du ikke sætte noget andet på den plads? En gammel klapvogn, en trillebør - subsidiært et par havestole og et cafébord :-)
  Han er da sindsoprivende irriterende!

  SvarSlet
 5. God idé med det der opfyld... Jeg vil fluks bestille et par tårne med pejsebrænde, samt etablere en fortorvscafé med parasol, bålfad og alt det der hører til!

  SvarSlet
 6. Arh, come ón. Kan UTROLIG godt forstå, at du er p....træt af at glo på det store skrummel, (har selv problemer m, en nabo med en stor bil, der helst skal parkeres i min gårdhave (jep!). Men jeg kan ikke se, at det har noget som helst med Nortvig A/S's evner som tømrere at gøre. Det handler om nabochikane og det kan man ikke gøre firmaet ansvarlig for. Tænker jeg. Jeg er med på, at din nabo er en nar over for dig, men det ville altså ikke afholde mig fra at entrere med det firma, han er ansat i - så skulle det være fordi, de havde lagt dit tag forkert eller sådan noget.
  Glæd dig over at han snart flytter - giver mere positiv energi, tror jeg, end dette hate trip på firmaet.
  /lene

  SvarSlet
 7. @Lene - Jeg er med dig i forhold til deres evner som tømrere... men i forhold til imødekommenhed, grundighed, service nivaeu, pli og andet i den kategori... der synes jeg de flopper for vildt... Hvis du gerne vil hyre et sæt håndværkere, der er ligeglade med om de er til gene for omgivelserne, så længe de holder sig indenfor lovgivningen, så kan du bare hyre Nortvig. Tro mig, jeg glæder mig til han flytter.
  Jeg bliver provokeret af, at han kan påstå at han vil gøre sig umage for at parkere et andet sted, og så gør det modsatte. Det er et spørgsmål om troværdighed.

  SvarSlet
 8. Og lige sådan, en chef der siger han vil bede ham om at parkere hensynsfuldt, og resultatet er så pauvert. Det er da ikke en jeg ville have til at have fingrene i mit hus!

  SvarSlet
 9. Kære Thomas
  Jeg har fuld forståelse for, at du er træt af at se på naboens firmabil, heldigvis er den snart væk for altid. Måske skulle du vælge at fokusere på noget andet...f.eks din fantastisk smukke baby, dine tre store, sunde og raske børn og din vidunderlige kæreste. Don't sweat the small stuff - det er livet sgu for kort til! Slå evt. et smut forbi din kærestes blog - hun har tydeligvis fattet det :-)
  /Mette

  SvarSlet
 10. Vælg dine kampe - det der står ikke mål med return of investment!

  /Dyhr

  SvarSlet
 11. @Mette - Det fylder heldigvis også mere end kassevognen gjorde...

  @Dyhr - Du har ret, og i det meste af tre år var det også en kamp jeg ikke kæmpede. Men dråben var optrapningen efter han fik underskrevet en slutseddel og derfra konsekvent parkerede 'på skødet' af mig! Det er ikke alle kampe man skal tage, men heller ikke alt man skal finde sig i.

  SvarSlet