tirsdag den 3. januar 2012

It's All About The Money

Monopolrosinen, Asger Aamund er ude med riven efter Stilikonet, Hr Fru Statsminister Helle for mig Selle Thorning. I sin nytårstale lægger Helle nemlig op til at lønnedgang på gulvet bør følges op af lønnedgang på toppen. Med andre ord; hvis der skal spares på løn eller hænder, så skal cheferne ikke stige i løn samtidig.

Det falder naturligvis Alliancegalningen for brystet, for som han siger: "I disse krisetider har vi brug for de bedste ledere, og de koster det de koster!"

Jeg tror nu nok mest jeg hælder til Helle her, for hvad præcis er det de bedste ledere præsterer for tiden?

Før jul strejkede værkstedsarbejderne hos DSB, angiveligt fordi endnu en DSB-chef sagde farvel pga. dårlige resultater, men fik et gyldent håndtryk i millionklassen. Samtidig ansatte man en ny chef, til højere løn, med en bedre aftrædelsesordning... Det kunne give indtrykket af at cheferne slet ikke brænder for andet end deres egen pengepung! Det gælder om at skifte job ofte, blæse være med resultaterne, for nå man går får man penge med, og når man træder til får man bonus... Det virker ærlig talt som om chefer af denne type ikke tænker på medarbejderne i de virksomheder de kommer til og forlader.

Kunne man mægle mellem Helle og Asger?

Hvad med at lave en lavere chefløn, med en højere resultatbonus? Så kan Asger klappe sine dygtige chefer på ryggen og hælde guld ned i halsen på dem og sige at de er hver en krone værd, eller Helle kan sparke 'den næste DSB-klovn' ad pommern til uden at sætte budgettet over styr?

Hvad synes du?

3 kommentarer:

  1. Helt enormt meget totalt enig, lissom...

    SvarSlet
  2. Jeg synes at man bør aflønne efter NPMprincipperne NÅR målene er nået. Når man ikke sine mål, må man nøjes med grundløn, fast lav grundløn.

    SvarSlet
  3. Jeg synes det er røvgodt ridset op og vil bare tilføje at det fandme kommer an på hvilket styre vi nu lige er enige om at have her i landet om "chefer koster det de koster". For hvis cheflønninger kan fredes (som må være det ham Åmåsen mener ikke sandt??) så står det denondelyneme sløjt til med demokratiets ånd her i andedammen!

    SvarSlet