lørdag den 13. juni 2009

Hyggekrog

Vi havde et 'dødt' hjørne i vores ellers hyggelige have. Og da haven er meget lille var det ret markant.

Vores have vender syd, så i det meste af haven er der sol hele eftermiddagen, aften og nat (der tænder jeg lyskæder og terrassevarmer). Men det her hjørne var det eneste hvor der var skygge, lidt bart, mørkt og skummelt. Der var ovenikøbet et hul i hækken ind til "springvandsfilosofferne". Den tidligere ejer havde valgt at placere en komposttønde i grøn plast og lade plænen dø af nedfaldsblade og skygge i fred.

Nu ville synkroniteten det således at jeg en morgen opdagede at der faktisk er morgensol i det hjørne. Pludselig kunne man bruge det til noget. Fred for børnene mens de børster tænder og leger før de skal ud af døren.

Hullet i hækken, den grimme plasttønde, den døde plæne und alles satte dog gang i tanker om at gøre det lidt hyggeligere. Fliser f.eks.? og et par stole måske?

En nabo piftede over hækken for et par dage siden: Jeg har for meget stabiltgrus, kan du bruge noget?
Jo tak! Op med jord, ned med grus, og ind på dba.dk og søge efter fliser eller sten... En dame skulle af med toppede brosten GRATIS?!? Kom ind synkronitet, det er jo min favoritpris!

Jeg spændte traileren efter 'cyklen' og fik bragt stenene hjem. Så meget for underlaget. Nu kunne man stå og drikke sin morgenkaffe uden at få dugvåde sko, men komposttønden, stod der jo stadig, og hullet i hækken var ikke lukket.Jeg fik en idé: En form for stakit/bænk i en vinkel, så kunne både tønde og hul gemmes, og man kune finde lidt læ at sidde i mens kaffen nydes. Måske ovenikøbet lidt bål om aftenens også?

Vi er jo ikke lavet af penge, så når noget skal ind må noget ud. Vinduet som jeg pillede ud, da jeg skiftede havedøren, røg på dba.dk og det fik jeg 400 kr for. Det var nok til brædder og stolper. Malingen og bænkene må jeg selv spæde til med, men allerede denne morgen tegner projektet lyst.

Så fandt jeg en rest af noget armereingsjern fra gulvstøbeprojektet i entréen. Det kunne da komme on top, så et par Klematis kan plantes i hullet i hækken. Morgenkaffe kom ind!

Og jeg må lige udtrykke min uforbeholdne harme over blogger... Okker blogger mother fucker det er ikke let at sætte billederne ordentligt op....

Det eneste jeg mangler nu; At sætte 'hyldeknægte' på stolperne og montere et par terrassebrædder i IPE-træ så bænkene kommer op. Men det tegner allerede lyst.

10 kommentarer:

 1. Næ-men-næææææ, hvor er det fint :-)

  SvarSlet
 2. Shit, du må være det mest overskudsagtige menneske jeg nogensinde har hørt om. Det er fantastisk hvad du får brygget sammen!!!

  SvarSlet
 3. Hej Thomads
  sikke en flot hyggekrog du er ved at lave. Du mangler næsten kun et par snobrødspinde. Glæder mig til at sidde i varmen fra bålet med en kølig øl i hånden til jeres sommerfest. Vores mail adr. er meldwes@privat.dk
  Hils Trine og børnene.

  kh. Steffen

  SvarSlet
 4. @Maria - Ja, tak, I kommer bare forbi en dag og tjekker det irl. Man kan også få øl der...

  @M - Ja jeg er overskudsagtig, tak! Det har jeg gjort op med mig selv at jeg er nødt/har lyst til at være. Hvis du vil vide hvordan, så læs Julia Camerons bog "Kreativitet", som kan bestilles i boghandleren til ca. 200,-
  Den er smaskfyldt med praktiske og nemme løsninger der fylder dit liv med overskud. God fornøjelse

  @Steffen - Snobrødpindene kom i går, da bænkene var sat op. Og kølig øl skal du få til festen - oh yeah!

  SvarSlet
 5. I dag er lige den rette dag at give mig sådan en boganbefaling!
  Så nu har jeg bestilt den på saxo.com og den skulle dukke op onsdag i næste uge!
  Tak - jeg har STOOOOORE forventninger:o)

  SvarSlet
 6. @M - Det kan du roligt have. JC ved hvad hun skriver om. Det handler om commitment og vedholdenhed. Jeg plukker i det som jeg kan bruge det, men de fleste øvelser skal prøves, for at se om de har effekt. Det at være modig er en af dem... Du har bestilt bogen allerede første dag den blev anbefalet... se du er på vej;-D

  SvarSlet
 7. Lige et lille forsigtigt pip omkring Blogger (aka møgsystemet!)...

  Jeg hev også hår ud i store totter indtil en venlig sjæl rådede mig til at downloade Windows Live Writer og skrive derigennem i stedet. Det er m.e.g.e.t lettere at layout´e. Give it a try, kanske??! Så kan jeg være DIN venlige sjæl... ;-)

  /Hilsen en der jævnligt læser med, men ikke så tit kommenterer. Selvom det udbedes. Shame on me!

  SvarSlet
 8. @Kirsten - Tusinde tak for din hilsen... Jeg bliver altid glad når der kommer navn på nogle af dem der læser med (pt. ca. 4 i timen i dagtimerne). Jeg tænker nogle gange gad vide hvem der gider, og hvorfor?
  Jeg ved jo godt at nogle af mine venner og famile fra real life læser med, for at holde sig orienteret, eller få et billigt grin, men jeg glædes også over at mine tanker og handlinger sætter noget i gang hos mennesker der tilfældigt kommer omkring min blog.
  Jeg vil lige læse lidt med hos dig i fremtiden, og nok smide en kommentar eller to, simpelthen fordi jeg ikke kan lade være.
  Dit råd om WLW er modtaget, og set i den sammenhæng at jeg meget snart skal have ny computer, så vil jeg give hele blogtanken en overhaling. Jeg leger med tanken om et andet format end blogspot, men det er kun fordi jeg kun kender det.

  SvarSlet
 9. Hmmm Forkromede (føler næsten at jeg er på fornavn med dig når jeg ikke også skriver Overblik).
  Bogen er jo som sagt kommet. Jeg har kun læst forordet og klatlæst lidt i den. Jeg må ærligt indrømme, at den ved første øjekast ikke liiiige er min kop mokka, men...for der er bestemt et men...

  Men altså - Der er begyndt at ske mærkelige overskudsagtige ting! Hele min weekend har været fyldt med praktiske gøremål, som jeg har udført med en stor snert af godt gammeldags overskud. Det kan være et tilfælde, men det kan også være bogen der ligger derhenne på sofabordet, næsten urørt, men dog med evnen til at udsende positive energier... Jeg begynder så småt at tro at den er vejen frem...

  SvarSlet
 10. @M - Føler næsten jeg er på forbogstav med dig når jeg nøjes med at skrive M;-D
  JC er meget amerikansk, og er der noget jeg absolut ikke plejer at hylde, så er det Amerika, men nok om det... ser man gennem alle de sekteriske og halleluja-agtige undertoner, og læser mellem linjerne hvad JC skriver, så er det egentlig at evnerne er i DIG! Du skal udleve dit potentiale, gøre mere af det du vil og være modigere. Det har bragt mig steder jeg ikke turde drømme om... Men grundlæggende har det betydet mere overskud, mere lykke og flere af de gode tng i mit liv!

  Der er en klassisk Anders And historie hvor han bliver fan af plat og krone, og lader hele sit liv diktere af det... det er lidt derhenad;-D

  Tro på det, gør noget ved det, og gode ting vil ske: Der er ikke en afmålt portion lykke til alle - Alt godt kommer til den der henter!

  God jagt!

  SvarSlet