lørdag den 7. maj 2011

Where the streets have no name...

Hvad skal barnet hedde? Tjah... Kært barn har foreløbig haft mange navne, alle skrevet på tavlen i stuen. I aftes gik vi så til whiteboardet med forsvarstaler, tavlesvamp og tålmodighed og kasserede en række forslag, udfra kriteriet Personlige Hensyn:

Gustav - Jeg har passet 1000 børn i institutioner som hed Gustav. En del af dem var søde, en del af dem irriterende og enkelte rigtig problematiske. Det er ikke lige den aura der skal præge mit eget barn.

Vladimir - Hvorfor var det nu lige vi slettede Vladimir?

Ali - Sjovt, men nok lidt for etnisk...

Teodor - Kridt-Iglens forslag fordi hendes børnehavekæreste hedder det. Ingen af os er rigtig på.

Sharlie - Hvorfor Kridt-Iglen synes navnet Charlie er fedt, eller bedre med S, det kan ikke forklares, men Jeg er modstander af navne der skal staves for alle man møder. Christopher, IngggBridt og Olgah er heller ikke min kop the!

Alvin - Og de frække jordegern, nej tak!

Calvin - Måske, men nej... Han skal ikke opkaldes efter undertøj, ej heller hedde Hammerthor.

Patrik - Næh, det var vi enige om forsvandt!

K/Casper - Vi har begge voksne venner der hedder det, og dem opkalder vi ikke barn efter.

Simon - En af os har en ex-læreste der hed det, så begge var enige om NONONO!

Arthur - Kald mig bare bitter eller smålig, men navne foreslået af min ex-kone bliver det ikke! Mest bare fordi! (Måske er det noget med at nu bestemmer jeg selv? Eller rettere nu bestemmer en anden?)

Leonel - Ældsteknægtens forslag efter 4 El Classicos, hehe!

Crisjano - Mellemsteknægtens ditto!

Ronnie - Ja, da, hvis barnet var født i starten af firsrene og skulle være med på navnemoden! Selv kender jeg kun Røde-Ronnie fra Egeløvparken, og ham skulle man ikke komme på tværs af. Jeg har mødt ham igen som voksen, og tør sgu ikke opkalde mit barn efter ham... uden at have fået lov først!

Danny i/ie - Ronnies fætter, og ikke en option, sorry kids!

Willum - Men rimer for meget på et af de mellemnavne vi trawler rundt med. Og vi laver altså ikke en Willum Willum ligesom ham der skuespilleren...

William - Min farfar hed William, og der var egentlig længe en favorit. Men ligesom Willum, så svinger det ikke med resten af navnet, og William er vist også et modenavn for tiden. Da vi begge er lærere kommer vi helt sikkert til at undevise nogle Williammer de næste årtier.

Kain - Sjovt, men ikke så praktisk.

Judas - Ditto!

Valdemar - Lidt for brugt for tiden. Lidt som William.

Fatih - Den stående joke på skolen, hvor mange af de tyrkiske drenge hedder Fatih. Men det kommer vores nok ikke til, selvom min mor engang havde en dansk elev der hed Hassan, fordi hans mor syntes det var så flot! Mon ikke Hassan et par gange har oplevet det som mange andre Hassan'er oplever, at blive valgt fra pga. sin etnicitet når folk læser hans navn?

Nu står der fire navne tilbage. Et af dem er kort. Et andet er unikt, men tilsyneladende meget stærkt, for det overlevede en hidsig tavlesvamp i går. To af dem har to stavelser ligesom de tre andre børn. Det er gamle navne, de er danske/nordiske, men lydrette og til at udtale i udlandet.
Et betyder Kriger
Et andet Fredens Fader
Det tredje er der to engelske middelalderkonger der har haft
Det fjerde er Johannes på russisk.

Jeg synes at de alle fire er flotte navne, og tror de vil gavne den lille dreng, men hvad nu hvis scanningerne har vist forkert, og det faktisk er en pige der kommer ud? ÅhÅH!!!

5 kommentarer:

 1. Altså, jeg giver jer lige - helt uselvisk - vores drengenavnsliste, som vi jo aldrig har haft brug for, måske kan den inspirere jer: storm, nemo, vitus, Albert, sirius, halfdan, Bjørn
  Navnevalg er sjovt, god fornøjelse!

  SvarSlet
 2. Havde det ikke været for den dersens nye film "thor" så mener jeg det havde været oplagt, men så prøv det næst bedste, "mjølner", der er squ da et navn med slag i.

  JowDeet ._.

  SvarSlet
 3. Benjamin er ret sødt
  Silas synes jeg også har noget - og så er der jo Carl.

  Eller du kan go royal og lave en Felix?

  Generelt har jeg lidt et problem med, at børns navne skal blive så eksotiske, lange og særprægede, at de kun giver mening for forældrene.

  Jeg har opfundet mit helt eget kriterium; det skal lyde fornuftigt på engelsk, så man ikke afskærer barnet en international karriere. Logisk? Nej, men det afskærer de værste kreative indfald

  SvarSlet
 4. @Superheltemor - Vitus og Storm har faktisk stået på tavlen!?!? Vores nabo hedder Bjørn, så det ville måske blive lidt mærkeligt... Men tak for input!

  @JowDeet - Eller Brynje det er da også et håndfast navn!

  @Head and Heels - Royal er jeg ikke, men du har faktisk ramt et af de fire navne vi har tilbage.

  SvarSlet
 5. @Superheltemor - Både Storm og Vitus var på listen, men lød ikke helt rigtig... Men tak for inspi.

  @Jowdeet - Brynje?

  SvarSlet