tirsdag den 23. august 2011

I smell a rat, Baby

Jeg har lige bygget mig et køkken. No shit, hvis du har læst på min blog, så kan det ikke gå ubemærket hen. Nå, men det mest interessante ved mit nye køkken lige nu, er at gassen er koblet til, og det er fanme en fornøjelse at lave mad på.

Men lige når man tænder for gassen, og komfuret gnistrer, så kommer der en stor flamme, og der, i et kort sekund 'lugter' der ualmindeligt meget af gas. Det er sjovt, for selvom jeg ved at gas egentlig ikke er sundt at sniffe, så kan jeg tage mig selv i et kort sekund at snuse indad og nyde duften af gas?!? WTF?

Om det er fordi det minder mig om min barndom, hvor mine oldeforældre havde gaskomfurer og hvor jeg forbandt besøg hos dem med forkælelse og opmærksomhed, ved jeg ikke, men sært det er det. Hvordan kan det være at skadelige stoffer, alkohol måske som det mest oplagte, kan have så stærk tiltrækning på os?

Jeg ved det ikke, men jeg ved at der er flere sundhedsskadelige stoffer som jeg finder en vis behag ved, og er nødt til at slå fornuften til for ikke at udsætte mig unødigt for. Listen er underlig, men here we go:
Kontaktlim og andre to-komponente produkter
Oliemaling
Tjære
Benzindampe
Metal (jeg ved godt det er underligt, men som barn havde jeg en pengepung, med sådan en metallukkeklips, som bare smagte af mere hvis man slikkede på den!) Jeg tror det er derfor jeg bilder mig ind at jeg forstår dem der kan fortælle de har slikket på et batteri? (Åh jo, de findes!)

Ja, jeg ved godt at det er aparte, men jeg afholder mig også fra fristelserne, omend jeg undres over at vi ikke fra naturens side finder afsky ved det usunde? Måske det så var nemmere at afstå fra pizza og cola?

Hvilke giftstoffer nyder du?

4 kommentarer:

 1. Jeg er faktisk i samme "kategori" som du. Er så træt af det, hvis det blæser meget når jeg fylder benzin på bilen, så kan jeg jo ikke indånde de farlige dampe... :O) Lugten af udstødningen er heller ikke det værste! Hvis jeg skulle tage livet af mig, (og det har jeg SÅ ABSOLUT ingen planer om!!) så ville det blive på den måde!!
  To-komponent alt muligt, især lim.. uhm..
  Og jeg tror faktisk jeg har haft en pung magen til din, den smagte også af metal. Lidt ligesom blod gør..

  Men duften af frisk træ, kan få mig til at falde helt i svime.. Men om man egentlig kan kalde et giftstof, det tror jeg altså ikke..

  Samt duften af våd asfalt.. Altså når det har regnet på en varm sommerdag, ikke inden det størkner, tjære er ikke mig.. Andet det, der er i mine cigaretter, forstås.. :O)

  SvarSlet
 2. svovl fra en nystrøget tændstik. (k)

  SvarSlet
 3. Brændt gummi, benzin og tjære ;)

  (og så elsker jeg duften af vanille, chokolade og nyslået græs, men det er næppe giftigt)

  SvarSlet
 4. sprittush og bedst af alt - en fugtig kælder.

  SvarSlet