lørdag den 28. marts 2009

Sommerhi fra Blogland?

Det er første år på min blog. Første vinter og første begyndende forår. Snart er det første rigtige forår og senere første fantastiske sommer. Dejligt at tænke på, men det giver mig også nogle bekymringer for min blog.

For denne vinter har jeg fordrevet de mørke vinteraftener med at blogge, men jeg elsker lyse sommernætter, og fanme nej om jeg gider sidde i hulen med næsen i tasterne, når solen skinner udenfor, eller ungerne sover og grillen stadig er varm på terrassen.

Omvendt har jeg vænnet mig til at min blog er min opslagstavle. Det er stedet hvor overvejelser, betragtninger, udklip og gode historier gemmes, ordnes og deles. I love it! Jeg kan godt lide at skrive min blog, jeg nyder endda at læse den (nu er jeg sikkert ulideligt selvoptaget?) og jeg får simpelthen så meget god karma af at læse kommentarer sendt fra resten af planeten, at jeg tvivler på jeg kan undvære at dele min sommer med jer.
Kan jeg undvære at blære mig med gårdhaven, når den ikke længere er kold, grå og våd, men grøn, varm og dufter af grill, krydderurter og øl?
Kan jeg undvære at dele forventningens glæde op til sommerferien, Nibe Festival og havefesterne?
Kan jeg undgå at fortsætte den mængde tømmermændsindlæg der er ved at tage overhånd herinde?
Kan jeg undvære humoren, mandehørmen og ammehjernerne en hel sommer?

Hvis ikke, hvordan så? Skal jeg virkelig gå på kompromis og købe en bærbar (så skal det da være den nye Macbook Pro - og 20.000 er ikke lige et greb i lommerne for mig, medmindre jeg griber i andres lommer, forstås).
Og hvad med min blog, hvis jeg ikke skriver ofte, dør den så?

Forrige uge havde jeg søvnunderskud, byggeprojekter og tømmermænd, og derfor fandt jeg ikke tiden til at skrive, selv om der var nok at skrive om. Alligevel skulle jeg jo liiige tjekke min mail, SHM's blog, alle de andre, kommentere lidt og forsøge at baske AB i scrabble (selvom jeg er i Horsens og hun i USA). På min counter kunne jeg se at selvom jeg ikke skrev et eneste indlæg, så havde jeg alligevel ca. 150-200 hits om dagen?
Men det affødte faktisk en dårlig samvittghed overfor min læserskare (igen ulideligt selvoptaget, hva?) men jeg følte faktisk at jeg skuffede folk, hvis de ofte klikkede ind for at få dagens forargelse, grin eller gode mavefornemmelse. Hvordan kunne jeg være bekendt at være min blog utro med det virkelige liv? Ville folk holde op med at kigge forbi efter to uger. Skal man skrive som butikker eller skoler "LUKKET PGA. FERIE/RENOVATION/TYND MAVE/ASFALTEKSEM"?
Jeg har en lille sort bog hvor jeg noterer ned (man er vel lærer?) og deri skriver jeg også overskrifter og stikord til blogindlæg. Enkelte skrives endda som kladde i fuld længde f.eks. Luder-Madonna.


Herfra måtte jeg jo så hive noget op af posen, da den dårlige samvittighed/frygten for at miste interesserede læsere greb om sig. Og måske er det det jeg skal gøre?
Lukke bloggen i sommertiden og så notere de mest opsigtsvækkende begivenheder ned og skrive dem i vintertid?

7 kommentarer:

 1. hey! Jeg er en af ammehjernerne der følger med, men endnu aldrig har lagt en kommentar.
  Jeg stemmer for den bærbare!
  Overvejede selv dilemmaet, og jeg tror lyse sommeraftener, sovende børn, kølig hvidvin eller øl, korte indlæg (fordi aftnerne jo også skal grilles og den slags) og en bærbar holder max!

  SvarSlet
 2. @ Line - Jamen så får du lige mit kontonummer pr. mail om lidt;-D
  Tak for din kommentar, jeg håber du får lyst til at fortsætte med det?

  SvarSlet
 3. Må også stemme på den bærbare. Har haft bærbar i seks år nu, og jeg kunne aldrig leve uden. Fedt at kunne bevæge sig mellem etagerne, når børn sover, fordi den bare er med (og fordi ingen ved deres fulde fem har en bærbar uden også at ha' trådløst net, of course!) :) Og så KAN man strengt taget godt lige sidde på terrassen med det der gode glas rødvin og liiige skrible de vigtigste opdateringer af sig i ny og næ. Så begynd du bare at spare op, hæhæ.

  SvarSlet
 4. Altså jeg er helt med på den bærbare - OG godt nok er Mac'en fed, men mindre kan vel gøre det...eller? Det gælder jo bloggens overlevelse :-)

  Må dog lige tilføje, at med de lyse sommeraftener vi har i DK, så er det ikke optimalt at sidde ude med en bærbar. Men igen - det gælder bloggens overlevelse. Ellers kan man jo for en gangs skyld glæde sig over, at det også har en tendens til at regne en smule i Danmark om sommeren, og så kunne man jo opdatere bloggen på disse dage ind i tørvejret med vinduet på klem og et godt glas rødvin og regnens trommen som skrivebuddies. Eller hvad? Så har vi også til tømmermandsindlægget dagen efter....HEY, det er da en plan, jeg er ved at skitse op der....tager du noter??? Det er jo genialt det her :-D

  Ps. nu siger du godt nok at vi spiller scrabble. Skulle du så ikke få slettet det ord "be" og komme videre med spillet, så jeg kan vinde og få lidt optur efter mit nederlag til Sebastian :-)

  SvarSlet
 5. @ Anonym - så sandt så sandt. Jeg synes bare at bærbare er for dyre i forhold til hastighed, styrke og kvalitet. Batteriernes meget begrænsede ydeevne, kombineret med håbløse tastaturer har fået mig til at sværge ved min egen datacentral. Og så kommervi til AB...

  @ AB - som nævnt skal der dermed noget ekseptionelt til for at få mig 'bærbar' men en Macbook Pro med 8 timers batteriydeevne og en styrke og hastighed som en olm tyr... Det lyder da lidt som mig;-D Et eksternt tastatur og en trådløs optisk mus, så kan jeg nok liiiige overtales... Men - for der er et men - prisen Yeiks! 20K mon man kan afbetale sådan en krabat?
  Så nej mindre kan ikke gøre det, selvom det kan ende sådan... Som tiderne er i dag er det nok mere rødvin og regnvejr der tiltalermig;-D

  SvarSlet
 6. kom nu, Overblik - det er jo OGSÅ DIG der ikke kan undvære os.

  SvarSlet
 7. @ Julle - Du ser lige gennem mig;-D
  Jeg vil bare gerne høre jer sige "SKRIV PLEASE! ELLERS ER SOMMEREN INTET, INTET! VÆRD FOR OS"
  Okay er anelse ulideligt selvcentreret det indrømmer jeg, og måske også lige at strække den, men jeg bøvler med en computer fra bibelsk tid og dillemmaet om den bærbare, samtidig med at jeg røg i en bloglomme, hvor ingen indlæg kom ud over kanten... Det fik mig bare lige til at overveje sommerhiet. Men kun til de første kommentarer kom ind, så kan jeg jo godt se at jeg heller ikke kan undvære jer...

  SvarSlet