lørdag den 6. juni 2009

DIY - kom i gang!

Overblikket var i FAKTA og handle, og hvad ser man der? En skinkecoulotte! Og den så god ud. Den kunne dog godt optimeres, og det er hermed gjort:


Overblikkets Gode Gris


Et reelt stykke svinekød (mindst 1 kg)
Krydderurter
Hvidløg
Olivenolie
Balsamico eller Hvidvinseddikke
Salt og peber
kødnåle eller grillspyd
og en masse småting jeg sikkert kommer i tanke om undervejs...


Først laves en hjemmelavet pesto. Min i dag bestod af uforskammet meget basilikum, en pæn stor del mynte, lidt salvie og en velvoksen håndfuld rosmarin.
Her kommer et billede af junglen af urter, når der igen er batteri på SHM's kamera. Det løb nemlig tør for strøm, og hun gik baglæns i bro, da hun så jeg ville fotografere et stykke kød med hendes 'baby'!


Alt det hakkede jeg småt og fint. Tilsatte olivenolie og hvidløg, sammen med en smule revet parmasanost (havde ingen piccorino).
Salt og peber - mere hak og et lille skvæt, ja rødvin havde været at foretrække, men nu havde vi lige åbnet en flaske mousserende Muscato, så det røg i sammen med et skvæt af en Crema di Balsamico Bianco, som er en meget drøj gang hvidvinseddikke.Så langt så godt, men hvad med grisen tænker du sikkert?Jo, den røg på brædtet bagefter, og kom af med tøjet (lidt fræk gris på gaflen skal man have i weekenden).

Nå men sværen løsnedes og skinken var blotlagt. Herefter fik den to pænt dybe stiksår.Den kvikke læser har sikkert gennemskuet at min indsats ikke skyldes et sadistisk forhold til grise, men at der er en mening med galskaben. Og den kommer nu:

Men jvf. kostråd hos Frk. Fryd aka Maria, så skal der mere i pyramiden for at værket er komplet. Vi lægger den på 'en seng' af kartofler, kvarte løg og og hvidløg, sovset ind i olivenolie, balsamico, salt og peber og vand. Et par timer i ovnen ved 100-110 grader og så er det tid til at grille svinet! Mmmm!

Og brug endelig aldrig fint salt! Groft salt i mad og fint salt i bad! Det er reglen!

PS. Sidder der nogle inde på en opskrift på fabelagtigt tilbehør, bestående af grønne asparges, ruccola, agurk og springløg, så feel free til at inspirere...

8 kommentarer:

 1. Ujujuj, din aftensmad står godt nok i skærende kontrast til den bette ostemad jeg lige har kastet i gabet! Du er da en inspiration!!! I morgen vil jeg oppe mig og se at få bakset et dyr ind i ovnen!
  Tak hr. Madmuse!

  SvarSlet
 2. @M - Takker, og må lige skynde mig at anbefale planteædere - rovdyr er ikke nóget at skrive hjem om...

  SvarSlet
 3. Mums - det ser godtnok lækkert ud.
  Fandt du jordbær monstro...

  KH

  SvarSlet
 4. @Maria - Jamen det blev også lækkert, omend skinke er lidt for magert til at blive rigtig greasy (læs det blev måske lidt tørt? - ikke meget, men sovs ville have hjulpet)
  Ingen jordbær i denne omgang, men i dag var vi ved bageren og købe røgfri-uge-kager

  SvarSlet
 5. Hr Overblik, du er for vild, det er du altså! BUT HOW!!!?

  SvarSlet
 6. Pokkers, havde ellers en ulv i fryseren! Nå, men så må det blive en planteæder...

  SvarSlet
 7. @Julia - Ja, nok mest fordi du lige har kørt en kreamania med DIY på din blog, blir jeg added der nu?;-D Jeg kan ikke sy... særlig godt!

  @M - Ulv?!?! Det var pokkers, eneste acceptable kødæder der går godt i Weberen;-D Go for it!

  SvarSlet