mandag den 6. juli 2009

Ænglå og demuner

- HVASÅNIBÆ? ERIDAR???

Peter AG gør hvad han plejer. Som et dansende ringvrag kaster han sig rundt på en scene fyldt med unge dygtige musikere, der som Frank Megabody pointerede, endnu ikke sprang fra sten til sten i deres fars pung da Peter AG var ung. Dengang foregik koncerter ofte nøgne, kunne Frank endvidre fortælle (vi har fra fortrolig kilde at han selv optrådte nøgen i sit glamrockorkester) og Peter AG kunne derfor fra scenen betragte et gyngende 'pathav'.Det må have været et smukt syn, eller i hvertfald en oplevelse! Nu var årets Nibefestival ikke så langt fra. Hedebølgen havde næsten pillet alt tøjet af de små piger. Og før I kommer for godt i gang med fordomme, så nej! Jeg er ikke en gammel gris, selvom man uværgerligt kommer til at føle sig lidt derhenad. I hvertfald gammel. For FÅK hvor der der mange unge der tåger sanseløst og afklædt rundt.

En ting er at SUSPEKT blev begravet i et bjerg af BH'er og en enkelt trusse, da de gav en forrygende koncert på stor scene. Det var på opfordring og i kådhed, men det føltes nærmest som et fire dages beachparty for 1.g'ere...

Nostalgisk måske? Ja på sin vis kunne man da sagtens ønske sig at være 16 igen, måske specielt i de dage, men på andre måder blev jeg sgu lidt trist over at se al den usikkerhed udstillet i kød og alkohol! Suk...

Så som den gamle hanelefant jeg følte mig som, fortrak vi simpelthen til bilen i middagsheden, når de unge og kåde dominerede i forhold til musikken.Heldigvis har jeg min SHM med mig på tur, og hun trøstede mig, dels ved at forklare mig at vores forældre/bedsteforældre nok også har haft lignende bekymrede og lave tanker om os, samt at det er ens lod i livet at blive gammel og gnaven... Jeg er nok bare lidt fremmelig?!!?


Vi slog simpelthen lejr ved vores bil. Øl, musik og ..... blev simpelthen flyttet til Camp Gnaven Gammel Mand, hvorfra vores daglige ekspeditioner til koncerter, øl og mad gik ud fra.

Og hvordan var musikken så?
Jo tak! Der var lidt af det hele...
SUSPEKT var de første vi hørte og er du da gal de festede...! I en lind strøm af bandeord, hård guitar, vilde trommer og syg bas fik de Hestepladsen til at støve.
I kategorien Dansk Hiphop hørte vi dagen efter JOKEREN, og Jesper, gamle dreng, det kom sgu aldrig helt op og ringe. Måske var det for varmt? Måske var du for københavnsk? Måske var du træt? Eller slidt? I hvertfald var det ikke i nærheden af SUSPEKT.
Og skal vi spinde tråden til ende om rap, så kommer vi ikke uden om JOOKS, NIARN, NIK OG JAY og JOHNNY HEFTIG.
JOOKS var godt. For satan det var godt. Manden havde noget på hjertet, han gik klart igennem og hele telte var med hele vejen. Jeg var på forhånd lidt skeptisk. Måske har jeg fået jysk?!?!, men man har jo kun hørt 'den sjove sang' i radioen og mon det var alt? Ha ka fofaen ikk spil dæ i to timer?!!?!
Og det gjorde han så sandelig heller ikke. Et must-have-album, som er på vej ind i reolen. Men hvorfor skal han snakke grill-dansk på scenen og så almindelig priviligeret dansk bag hegnet;-D Det er nok en gangster-ting???

NIARN droppede jeg. Jeg gad ikke se endnu en gal, forsmået nordjyde stå og vrænge over. De har et seriøst kompleks overfor København deroppe... Alle bare semi-lokale starter deres koncerter med at proklamere hvor glade de er for at være tilbage, og undskylder at de måtte bo i København en tid... Mig bekendt er der ingen der tvinger dem??
Måske havde vi bare fået rap nok?
Nej, ikke helt. For den scene hvor SYS BJERRE spillede var konferencieret af JOHNNY HEFTIG, og det var fanme et sjovt mix at se ham præsentere det, kommentere det bagefter og kalde hende frem til ekstranummer med ordene
- Så la mig se jer kaster hænderne i vejret og giv den op fooooor SYS BJEEEEERREE!


Magtens Korridorer rykkede som altid. Sidste års koncert var federe da de spillede alt materialet fra deres dengang nye plade. De spillede det hele igen, sammen med et par numre fre den kommende, og glæd jer venner... Det bliver rocker cool!

Også selvom det var fucking varmt!Nephew lukkede ballet! På wannabe nordjysk svinede de Sjælland, København og alt syd for Hammel til. Men FUCK Simon Kvams arrogance er velplaceret. Han kan bære det! Som dirrigent i et 10.000 mands kor styrede han slagets gang med milimeterpræcission.
- Er i glade?
- YEAH!!!
- Har I en god fest?
- YEAH!!!!
- Vi synes også at I gør det godt...
- YEAH!!!
- På en scala fra 1-10 får I... et stort 6-tal! Det synes vi godt I kan være stolte af!!!
Folk så skuffede og måbende ud, nogle blev sure. Og Kvam fortsætte bare med at svine folk til...
Men han holdt den kørende tilpas længe og spurgte så:
- Vil I gerne højere op på scalaen?
- YEÀH!
- Godt så kører vi...
Så bragede de ellers derudaf, med deres underlig mix af TV2, Krafwerk, dansk, engelsk og tysk, med en ordleg der lyder meningsløs men som er satirisk og kritisk på samme tid. De kan sgu noget...

SHM's freakmagnet er åbenbart stadig på 'ON', for hun formår altid at falde i snak med de mest kiksede og skæve typer, og ganske rigtigt. Under NEPHEW koncerten ramte hun da også denne charmerende unge mand iklædt ølholder, liggeunderlag og tomatsalsa.


Hvad så med de der NIK OG JAY? Lovede jeg ikke at skrive lidt om dem? Jo det gjorde jeg da vist. Og det er ikke en forglemmelse. Vi sprang deres koncert over og troede vi slap fri, men da NEPHEW lukkede showet, havde de en overraskelse til publikum. Plastikgangsterne fra Vanløse Niklas og Jannik... Kært, så fik de prøvet at stå foran et proppet og tændt publikum, og klynke 'AH AH'ø i deres microfoner.Overall-betragtning: De sidste par år på Nibe har vi set KIM LARSEN, TV2, GNAGS, RUGSTED OG KREUTZFELDT, og selvom specielt TV2 gjorde fantastisk indtryk, så har vi kunnet konstatere, at med navne som NEPHEW, MAGTENS KORRIDORER, THOMAS BUTTENSCHØN, RASMUS NØHR, BLI GLAD, SYS BJERRE og TUE WEST, så er den danske musikscene ikke i fare for at løbe tør for gode oplevelser de næste mange år...
Selv føler man sig lidt som 'de stolte forældre' når man år efter år ser nogle af de unge bryde igennem, blive rutineret og spille røven ud af bukserne.
Som de gamle elefanter lusker vi tilbage i skyggen når føljespotten slukkes, og overlader de unge løver og hyænerne til ådselsslagsmålet i fuldmånens skær. Da vores lejr lå tæt ved genbrugsstationen var det fristende at smide plastikgangsterne i småt brændbart på vej hjem til bagsædelejren, men de unge så nu meget glade ud da de så de to 'juletræer' lege med nevøerne, så tiden må vise vores veje krydses igen.
TAK FOR FIRE FEDE DAGE
PS. Kort hår og høje tindinger er det nye sort... I hørte det her!

4 kommentarer:

 1. Selvfølgelig er freakmagneten stadig på 'ON' - 16 år, Overblik! 16 år....!

  SvarSlet
 2. @A - Det var jo lidt det jeg hentydede til, men tak for at du pensler det ud... Jeg vil så sige at jeg havde knap mange sommersby i hånden mens jeg to billeder, men ellers var det m to dråbervand;-D

  SvarSlet
 3. ARGH - er gået glip af SÅ meget!

  SvarSlet
 4. @Julia - Ja, du gik glip af meget, men jeg håber du er klar en anden gang?!?!

  SvarSlet