fredag den 15. maj 2009

Byg dig i form!

Eller i hvertfald solbrændt!

Jeg er gået i husbygger-mode igen. Hurra, jeg lever! De sidste par uger har jeg støbt gulv, med varme i entreen, skiftet hoveddøren og døren fra bagtrappen til haven samt et vindue. Alt sammen i et forsøg på at efterkomme SHM's inspiration fra Fjang-Solo-indretning.

Dvs. det lader jeg som om. I virkeligheden synes jeg bare det er pissesjovt at bygge. At jeg så laver det hun gerne vil have, der hvor hun peger og sådan som hun ønsker det giver jo bare os begge fornøjelse af det.

Noget af det jeg har fortrudt omkring husbyg, er fraværet fra resten af familien. Derfor skal de være med. I tirsdags holdt jeg så Professor Teflon hjemme fra skole og lærte ham at lægge fliser i stedet. Det er da også matematik. Han skulle skære med vinkelsliber og fik en sandwich fra bageren og en cola til frokost. Fed dag! Dem skulle man have nogle flere af!Så flot fik vi lagt fliserne!

Vores gamle bagtrappe leder os ud til den hyggeligste gårdhave jeg nogensinde har set - OG SÅ ER DET MIN! Men døren der sad i åbnede den gale vej (indad), bandt og var piv utæt og havde punkteret termoglas i ruden. At den var rådden og grim trak ikke ligefrem op. Ovenover sad et lille kedeligt vindue, som bare var flækket tilfældigt i. Nu fandt vi en dør på nettet, som åbner den rigtige vej, udaf mod lyset, som slutter tæt uden at binde, og som har smalle sprosser.

Og sørme om jeg ikke et par dage senere fandt det rigtige vindue at sætte i ovenover?Der skulle godt nok liiiige fjernes en 1m2 mursten fra hullet først, men nu...Jo tak. Nu hvor det hele er lavet (minus puds og maling, strømmer lyset ind på trappen og inviterer én ud i haven. Fungasi-teorien er at vores trappeopgang er placeret i vores velstandsområde. Hvad siger det om ens velstand at man går fra besværligt, upraktisk, utæt, kold, skæv, rådden, skummel og grim, til funktionelt, lyst, enkelt, stilfuldt, varmt, praktisk, let og rigtigt?Tjah, nok lidt det samme som vores entré; Den var mørk, crowded, kold og nusset. Nu er den lys, charmerende og varm. Jo hvis lykken er den tykke mand, kan han godt komme ind. Når altså låsesmeden har været her og sætte håndtag og lås på. Pt. er døren bare skruet fast med et brædt, mens vi venter på pengene til at sætte lås i...

Før & Efter: Den tunge mørke hoveddør er blevet skiftet til en dør med ruder i, udskæringer og krummelurer. Kokostæppe er pillet af, gulvet brækket op og isoleret, støbt varme i og belagt med lyse fliser. Væggene og loftet har fået perlestaff-beklædning og hvid maling, og knagehelvede er blevet udskiftet med en bøglestang. Det eneste der er tilbage er faktisk buen ind til 'jakkeland'. Den fredede SHM da jeg gik igang!


Da jeg skiftede dør og vindue i haven gik jeg lige i solen, og blev nok en anelse skoldet...hmm Thats life for you, når ens gårdhave er sydvendt!

At skrive dette indlæg er nok en af de største tekniske udfordringer da SHM's bærbare er så ustbil at billeder og tekst konstant forsvinder. Bær derfor over med fastetejl og dårlig illustrationer og opsætning. Hvis ikke Blogger automatisk gemte, ville dette aldrig være lykkedes!


Haven netop nu...

6 kommentarer:

 1. Hurra for handymænd siger jeg bare. Du har haft travlt, er sikker på at SHM forguder dig Ss

  Flot arbeit, nyd nu en kold i skyggen ;)

  SvarSlet
 2. @Anja - forguder er måske så meget sagt, men det er tæt på. Den kolde er indkøbt sammen med vilde mængder slik... er nemlig ambitiøst i gang med et 'stoppe-projekt', der kræver kompensation

  SvarSlet
 3. Hold kæft, hvor er du for sej!! min mand kan kun male og dét endda ikke særlig pænt...
  Fedt vindue - møglækker dør. Trine er sgu heldig med dig;)

  SvarSlet
 4. @Lis - Tak! Men så er der så meget andet han kan. Skyde nazizombier f.eks. Det aner jeg ikke hvordan man gør... Og står der sådan en ved døren, så er jeg temmelig sikker på han ikke vil lade sig skræmme af at jeg støber et gulv eller sætter et vindue i;-D

  SvarSlet
 5. Haha, jo, for det er netop dét man skal: sætte skodder for døre og vinduer så de ikke slipper ind. Vældig begavet spil;) jeg er mere til tennis på wii'en.

  SvarSlet
 6. @Lis - Ja, raaskanaa eller ej, tennis på wii må du klare... Men prøv lige at læse om hvordan det spilles i Horsens på Maria's (aka Frk. Fryds) blog... Hvis det bliver noget du og Ronni kaster jer ud i, så må du klart lave et indlæg om det!

  SvarSlet