tirsdag den 12. januar 2010

calling blogland! (og cyberspaceguderne)

Så fik jeg nyt fra SKAT.dk...

"Du skylder 22.600 i skat og 3.500 i am-bidrag for 2008"

Det er godtnok ikke fordi jeg lige havde 50 kilo syet i madrassen, som jeg havde valgt at undlade at betale skat af... Så... fisk!

Den første konsekvens af det er selvfølgelig øjeblikkelig bitterhed over systemets magt, skattetrykket (som jeg ellers er for) og ondt af mig selv...

Men mere konkret er jeg nok nødt til at skrue vågeblusset endnu en tand ned. Det betyder bl.a. at jeg ikke kan overskue togbilletter+gave til en 30-års fødselsdag, som min bedste vens kæreste har inviteret mig og CPB til på lørdag i København, så kære blogland, cyberguder, universet og hvem der ellers er på linjen...

Skulle du kende til en kørelejlighed for to fredag/lørdag til København eller en retur søndag til Horsens/Vejle, så giv endelig lyd på fck1992@hotmail.com og vind en karmaguldstjerne fra mig (og muligvis et krav fra SKAT på ejendomsværdien af den).

Længere ude i fremtiden er perspektiverne selvfølgelig skræmmende. Med et budget der knap nok hang sammen, vil 4.700 hver måned fra 1.3 frem til August og herefter 1550 frem til 22.11. (ironisk nok min fødselsdag) være af en dimension der enten kræver godt værkstedshumor hos min bankrådgiver eller et nådigt boligsalg i foråret 2010... Suk ingen af delene huer mig...

Som altid når jeg bliver fortvivlet går jeg i køkkenet. Der finder jeg lækker mad og trøst. Bl.a. en bakke kylling med 1200 g kyllingefilét. Nu laver jeg en ordentlig røvfuld kylling i karry, som jeg kan fryse ned, så børnene kan få kød et par gange hos mig i 2010.

Jeg plejer altid at parallelisere til Ronja Røverdatter, når jeg har brug for et visdomsord, men Ulvesprækken er ved at sne til og for en gangs skyld er det de hungersramte Borkarøvere jeg fatter mest sympatifor, men dem hører man ikke så meget om...? Hvad mon gratis glæder er i 2010? Det kommer min blog nok til at handle om...

Nå, men på med joy-hatten... Hvis 2010 bliver et spareår er det jo godt vi allerede har 12. januar!

Happy Fucking Newyear!

PS. Åbn aldrig breve/mails fra SKAT på en sygedag udenfor åbningstid.

6 kommentarer:

 1. Måske skulle jeg lige brede den med åbningstiderne ud, for jeg har selvfølgelig tænkt mig at klage mi og deres røv i laser!

  De har sat min indkomst fra 1.1-18.2. 2008 til 88.401, i et job hvor jeg fik i underkanten af 25000 om måneden, så jeg vil anfægte det som en proto Hansemand Luchter til torskegilde... Der er tale om skurpenge!

  Ligesom mit personfradrag på 41.000 er at finde i opgørelsen lige indtil min indkomst skal beskattes... Der er det pludselig borte? WTF!?!?

  Men her er det at sygedagen kommer ind i billedet, for min kampgejst og tro på sejren er vinterdepriment... Og tanken om at de bare skærer det i min løn, de røvere, og det så er op til mig at vise de tager fejl, den er altså opslidende!
  Hvis det nu bare var et girokort der kom, kunne man jo vælge at stole blindt på sin egen ret, og undlade at betale og så tage slagsmålet med dem, med pengene på min side af Nordea! Men at slås for at få dem tilbage, magter jeg bare ikke i dag...

  Iøvrigt smukt af skat at sende mig et brev i papirform med en orientering om at de har ændret min indkomst, og at jeg kan klag frem til 10.januar. Konsekvenserne af ændringerne vil fremgå i min tastselvmappe på skat.dk, hvor den var at se... 11.1. Smukt!

  Man fristes næsten til at give dr.Helmer ret: Dansk-Jävla

  SvarSlet
 2. Hej...

  Har du tænkt på Gomore? Der er blandt andet ture fra Århus til Kbh, men også en fra Tørring til Roskilde, der måske kan bruges?

  God tur - og held og lykke med skattevæsenet, der helt sikkert har både skæl og ualmindelig dårlig hud.

  /Anne

  SvarSlet
 3. Hej Anne... Troede først at du var en bibel-stalker der ikke kunne stave til Gomorra, og henviste til at der måtte være tale om guddommelig straf!
  Gomore? Det lyder spændende... Se Blogland er en ven i nøden...

  SvarSlet
 4. En gratis glæde i 2010 - en ny ven på facebook! Sort, orange eller vinterbleg, i hvert fald skattefri.

  SvarSlet
 5. @Jules - Se det starter allerede, cyperguderne er nådige! Halleluja

  SvarSlet
 6. Ha, ha, bibel-stalker med problemer med retstavningen. Så ved jeg, hvad jeg skal være til fastelavn.

  Håber du kommer afsted.

  Mvh Anne

  SvarSlet