søndag den 28. december 2008

Trick nr. 3 - Flyt et eventyr over i en anden genre.

Hurtigskrivning

De tre bukke bruse handler om de her tre bukke der skal græsse på en seter i nærheden. For at komme derover, skal de krydse en bro hvor en trold vogter. Det er et stort problem fordi trolden bliver forstyrret og er sulten. Den truer med at æde fårene, men lader hele tiden de mindre slippe i forventning om et større udbytte. Det virker som en historie om grådighed gone bad, da trolden til sidst ender som ogffer for en alt for stor buk. Føj for en skæbne... Jeg ved ikke om jeg i virkelighedne har ond af trolden, da vores egne krumsprign i finanskrisen minder mig lidt om at blive stanget ihjel af buk no 3. Nå men nok om mig selv... Jeg tror jeg vil lave det som en artikel, hvor det er et mysterie der skal opklares,/sælge abviser. Mon ikke den sagtens kan drejes derover? Jeg ved ikke helt hvem der skulle udtale sig , nmen politiet, en landmand og muligvis troldens pårørende...? Jo jeg tror den holder. Hvad skal jeg nu skrive? ved det ikke... Eventyret er jo meget simpelt, og det bliver artiklen nok også... Jeg tænker også over alle de ubesvarede spørgsmål som eventyrgenren aldrig forholder sig til... Hvorfor går fårene rundt alen?

Disposition

Overskrift

Rubrik med headlines samt antydningen af forbrydelse

Interviews med landmanden, politiet og troldens pårørende

Faktaboks


Hvem er det der forulemper vores dyr?

Torsdag aften blev en landmad fra Skienseter offer for en mærkelig forbrydelse. Tre af hans får blev forulempet under græsning på seteren, og den eneste mistænkte, en ældre trold i området er sporløst forsvundet.

Landmand Trond Jonsen forstår stadig ikke helt hvad der er gået for sig. Han sidder i sit køkken og drikker kaffe med et tomt blik i øjnene.
- Det hele startede om morgenen da fårene blev lukket ud til græsning. De plejer selv at gå fra ejendommen til Skienseter, men for at komme derover, skal de krydse en bro over Skienfossen. Jeg tror det er her overgrebene har fundet sted.

Vi bevæger os over hans grund og kommer til broen. Plankerne på broen bærer tydeligt præg af torsdagens tumult. Der er mærker fra klove, samt et ødelagt gelænder.
- Se her, siger Trond Jonsen og tager fat i en uldtot der sigger i det afrevne gelænder.
- Jeg fatter ikke hvem der kan få sig selv til at stille sig i vejen for min store vædder Samson, men det er jo nok også gået hårdest ud over gerningsmanden selv.

Tilbage i køkkenet på Jonsengården, oplyser Trond Jonsen at episoden straks blev meldt til politiet.
- Jeg kunne mærke det på alle tre. De to mindste virkede rystede og skræmte, mens Samson virkede på vagt og uvillig til at komme hjem. Det var først da han kom ind i lyset, at jeg bemærkede at hans ene horn var knækket.

Politimester i Skien, Alf Inge Jakobsen, oplyser at man ser alvorligt på forbrydelsen, men at man også vil granske Trond Jonsens ansvar i sagen.
- Det er altid beklageligt når mennesker er årsag til at dyr lider overlast, men vi vil undersøge sagen nøje, og også afdække om det er ansvarlig indenfor gældende regler at lade dyr gå uden følgeskab, samt om broen opfylder arbeitstilsynest krav. Umiddelbart kan gerningsmanden også kræve erstatning, såfremt han har lidt overlast.
På spørgsmålet om mulige mistænkte siger politiet
- Vi har fået en henvendelse fra en troldefamilie, der har savnet deres far siden torsdag aften i samme område, og vi vil undersøge om der er en sammenhæng.

Til muligheden for et sagsanlæg siger Trond Jonsen
- Vi seterfolk er rolige mennesker. Vi har aldrig generet nogen, vi passer mest os selv, men fremover vil jeg naturligvius have dyrene under opsyn, og beskytte dem med de midler det måtte kræve. Men jeg synes det er latterligt, hvis en voldsmand kan sagsøge ofret for tort og svie. Han kan bare komme!

Aftenposten har forgæves forsøgt at få en udtalelse fra troldefamilen, men de er som sunket i fossen.

Der er ca. 3000 får der græsser på seteren ved Skien
Årligt forsvinder der mindre end 2 (opgjort siden 1957)
Der findes mindre end 400 registrede troldeklaner i Norge, heraf 8 ved Skien

2 kommentarer:

  1. For faen - du er sgu morsom!

    SvarSlet
  2. Taxa... jeg må jo ha en syg form for humor, når man ser på hvem jeg er gift med ;-)

    SvarSlet