torsdag den 3. juni 2010

Kære Hotline


For nyligt har jeg skiftet styresystem.

Tidligere kørte jeg med en gammel 94'er-model, men det var som om systemfejlene blev hyppigere og hyppigere. De to største kvaler var at programmet ofte ikke svarede, eller at systemet overtog magten fra mig.
I lang tid forsøgte jeg mig med omprogrammering, udskiftning af komponenter, ja endda kemikalier, men det var som om kommandoerne gik langsommere og langsommere igennem.

Første gang jeg rådførte mig om problemet blev jeg rådet til at flytte hele systemet, da placeringen kunne have indflydelse på funktionsdygtigheden, men 'nissen flyttede med'.

Til sidst kom jeg til konklusionen at jeg måtte skifte styresystem, og jeg fandt hurtigt en 2009 model som virkede skræddersyet til mig. Det er synkroniseret efter min døgnrytme, har optimeret min arbejdsglæde, og langsomt er det nye styresystem ved at hjælpe mig med at få overblik (hehe) over min økonomi.

Nu kunne man jo tro at alt var fryd og gammen (og det er det i og for sig også) men jeg tror der muligvis har sneget sig en virus ind?
Meldingen: Så undgik du igen at fylde opvaskemaskinen! dukker ofte op, og uanset hvor meget man klikker på "luk dialogboks", popper den op, til man klikker på "accepter"! Kan det virkelig passe?
Der er desuden begyndt at dukke kulørte sager op i krogene... alskens snavs fra nettet... perler til perleplader mellem gulvbrædderne, blomster i vindueskarmene, glas, vaser og andre småting. Kan sådan noget udvikle sig og på sigt overtage hele maskinen?

Jeg elsker jo det nye styresystem, som har en masse nye, sjove features, men hvordan installerer jeg det, så jeg stadig bevarer styringen?

Mvh

Det Forkromede Overblik

15 kommentarer:

 1. Der er ikke noget at gøre ud over at begynde at smide pyntetingene ud når hun ikke er hjemme, du kan sige at det var kat 1.0 der væltede dem så de gik i stykker.

  SvarSlet
 2. hahaha... for høvlede hvor er det en smuk beskrivelse af det der (ofte) sker, når mand møder kvinde. Således er min elskede nu indehaver af 1 stk. meget grøn lampe som matcher det gulvtæppe jeg var nødt til at have under hans sofabord. Og i køkkenet står både en skriggul og en lilla kop af den buttede skæve slags fra Kähler, som jeg har en forkærlighed for. Og så taler vi ikke om de 4 flasker neglelak der står i hans køleskab, vel...

  SvarSlet
 3. @Morfar - eller struds 1.0, eller elefant 3.6... Du har ret... Jeg kunne også bare begynde at flytte rundt, så systemet selv undrer sig;-D

  @Kagekonen - Det er nok også stærk overdrevet, for de ting hun bringer ind i mit liv er jo en del af hende, og et suppement til mig og det jeg mangler, så selvfølgelig sætter jeg pris på det...

  SvarSlet
 4. Er det bare mig, eller er det ikke noget modsætningsfyldt i at anskaffe sig et styresystem, men stadig ønsker at bevare hele styringen selv? :-)

  SvarSlet
 5. @nonym- Sådan er vi jo... modsætningsfyldte...!

  SvarSlet
 6. Sødt at du er så glad for dit nye 'styresystem'. Men - og her kommer et lille surt opstød, sorry, det er din blog, det er sikkert bare humoristisk ment og alt det der - meeeen, det er efter min mening knapt så charmerende at du sammenligner det med dit tidligere - som hele blogland er bekendt med. Synes på en eller anden måde ikke det rager os, hvad der var i vejen med dit tidligere 'styresystem' ... (og har du mon overvejet, om der overhovedet var noget i vejen med styresystemet, eller om det i stedet var en en såkaldt 'Fejl 40', der var tale om? Kunne man egentlig godt forledes til at tro, når man ser, hvor eksemplarisk dit 1994-styresystem fremstiller din 'udskiftning af styrestystem' ovre på sin blog ;-)).

  //Lene

  SvarSlet
 7. @Lene - du har ret til din mening! Jeg synes at de blogs jeg læser, er dem, hvor jeg synes jeg er en lille smule forandret, hver gang jeg læser dem. Der hvor mine egne holdninger bliver prøvet af, hvor man glædes eller 'græder' med dem der skriver.
  Men jeg skriver mange af de ting jeg har på hjertet, og lader iøvrigt en lige så stor del fare, fordi det 'ikke rager andre', men udskiftningen af styresystem er et tema for mig for tiden, så derfor vil der være indlæg præget af det.
  Jeg ved ikke hvem du er, og dermed har jeg en idé om at du heller ikke ved hvem jeg er, så derfor gætter jeg på at du har været forbi min blog for at finde ud af det? Og lad mig gå en tur med den indre svinehund: Det ville du fordi du har læst hendes blog, og derfor var nysgerrig efter at finde ud af hvem hun er blevet skilt fra og måske hvorfor? Hvis jeg rammer lidt plet, kan man jo sige at du dermed fandt hvad du søgte.
  Hvis jeg tager fejl, vil jeg da meget gerne høre hvordan du fandt min blog, og hvorfor du læser den?
  Min blog er en mandeblog. Det er truthorn og roer, krudt og kanel, armlægning, ølstafet, kæresteglæder/sorger, tøjvask, faderskab, sport og spas, men ikke så meget lyserødt tyl, som 'hele blogland' ellers er. Den læses af ca. 100 mennesker i døgnet, og er dermed ikke et overrendt site.
  Hvad der i dine øjne er charmerende, eller hvem der iøvrigt skriver eksemplariske blogs er nok meget subjektivt. Derfor vil jeg råde dig til at søge tilbage i 'tyl-reservatet' hvis du synes der er for meget kant her... Var det for hårdt?

  SvarSlet
 8. Hi hi hi...for meget kant. Ej, undskyld DFO, men du er sgu da en af de blødeste mandebloggere jeg kender :-)

  Bortset fra det, så ville jeg personligt som kvinde, som kæreste, som kone eller som menneske ikke bryde mig om at se mig selv beskrevet hverken som version 94 eller 09. Og jeg regner da med, at du lægger indlæggene ud i det offentlige rum, fordi også gerne vil have lidt respons på dem, ikke?

  SvarSlet
 9. For hulan da også DFO !
  Jeg ved godt du elsker at provokere. Eller ved og ved - det tror jeg du gør i hvert fald. Men jeg er altså nødt til lige at pippe op fra det lyserøde tyl-reservat jeg er en del af.

  Man kan forstå dit indlæg her på mange måder. Man kan tage den ovenfra og ned, og grine i skægget over joken. Men man kan også forstå den langt mere groft hvis man tager de følsomme briller på. Og lad os nu sige det er det man gør, hvordan vil indlægget så ikke blive forstået i øjnene på et af dine børn hvis de læser med ? Og det kan de jo sagtens gøre på et tidspunkt....

  Jeg forstår godt at udskiftning af styresystem som du kalder det er noget der fylder meget for dig, og at det er en mandeblog du skriver.. Men din blog ligger frit tilgængeligt, og alle kan læse med. Så måske etikken i det hele også lige skulle flettes ind :-)

  Som sagt, bare et pip herfra.

  SvarSlet
 10. @AB - jo jo respons ok! og tak for de pæne ord om blødhed... At blive omtalt som et styresystem, en kran eller 'diktaturet derhjemme', er vist noget kvinder til alle tider har måtte leve med;-D Forskellen er bare at i nu 'hører' det... Tro mig, denne bløde mandeblogger har omtalt kvinder langt mindre smigrende, og har hørt dem omtalt endnu mindre smigrende, så det bliver altså sådan...

  @Missfryd - Jeg forstår ikke det med etikken? Pip bare løs jeg bliver hverken fornærmet eller sur, men jeg kan ikke se det uetiske. Mine børn siger du? Jamen hvis de en dag læser min blog, så har jeg tillid til at de kan tåle omtale af systemskifter. Jeg tror styrken i de følsomme briller trænger til justering;-D

  SvarSlet
 11. @missfryd - det lyder godt at styrken er som den skal være... Jeg forstår stadig ikke det uetiske, men det er nok et kromosomsammensætningsspørgsmål...

  SvarSlet
 12. Nå, men så lad mig skære det ud i pap. Måske er DET en kromosomting?? Det uetiske består i, at I har børn sammen, der er gamle nok til at google. Og en dag læser de det. Og det er uetisk, i skilsmissesager og parforhold generelt, at tale dårligt om den anden forælder overfor børnene. Var DET for hårdt?

  SvarSlet
 13. @Julie - Jeg er meget enig med dig, og jeg mener da heller ikke der er tale om dårlig tale, når man omtaler sit parforhold som et styresystem. Eller et skift i parforholdet som et systemskifte. Det er billedsprog, og hvis du læser elve indlægget igen, så vil du lægge mærke til at det handler mere om glæden ved det nye forhold, end brok over det gamle. DET er sådan jeg har det...
  Indlæggets hovedpointe, som Morfar og Kagekonen sagtens kan se, er at der sniger sig ting ind, som jeg ikke havde forudset. Både kommunikativt og materielt. DET var egentlig pointen.

  At der sidder en flok og tager på vej på MUM's vegne over sprogbrugen 'styresystem' eller 'fejlkode' og tolker at mine børn ikke vil kunne tåle at læse det, mener jeg er for fintfølende.

  Jeg mener at hovedparten af de indlæg jeg skriver om mit skift i livsførelse handler om lettelse over at det går så godt, så hvis mine børn en dag skulle få lyst til at læse min blog, så tror jeg også deres indtryk vil være at den virkelighed de ser lige nu, står meget godt mål med det der er beskrevet; nemlig at vi som fire voksne (undertegnede, CPB, MUM og Fyrbøderen) forstår at løse situationen uden mudderkastning og andet...

  Med frygt for at blive sat i bås med Pia K mener jeg jeres etiske forargelse er skudt langt over målet! Jeg mener I ser problemer der ikke er til stede. Men jeg tænker over det I skriver...

  SvarSlet
 14. 1.000 dage efter min kommentar: vil lige sige, at nej, jeg begyndte ikke med at læse hverdagsjunkiens blog for så at finde din, da hun annoncerede skilsmissen. jeg faldt faktisk over din først. Og syntes det var sjovt og interessant med en mand, der skriver om 'bløde' emner.
  nu har jeg set, hvad du har skrevet i dit nye indlæg - og som jeg har svaret dig, så kan man ikke tilfredsstille alle læsere, og så længe du kan stå inde for, hvad du skriver og har aftaler med hverdagsjunkien, så skriv du da bare løs, som det passer dig. som sagt - det er din blog. Og ja, jeg kan da bare lade være med at læse med, hvis jeg ikke længere kan lide lugten herinde. Men har lige et enkelt spørgsmål: Må man ikke komme med sin umiddelbare holdning til dine indlæg? Er det ikke også en del af det at have en blog og at have læsere? Bare en tanke ... Nu må jeg tilbage til tylreservatet, whereever it is. Kender ikke det sted, men det lyder da egentlig meget hyggeligt

  //Lene

  SvarSlet
 15. @ - Lene (igen) - åh jo, du må meget gerne kommentere... Og tak for opklaringen... Dine kommentarer er med til at gøre mig klogere, så no harm done og alt det jazz... God tur i tyl-reservatet

  SvarSlet