torsdag den 24. juni 2010

Memory lane

Som den faste læser vil vide, så skal CPB og jeg til 80'erfest i når det nu bliver sommerferie. Vi har brugt en del tid på at snakke om hvad 80'erne nu er for en størrelse.

Jeg er ældre end CPB. Ikke meget, men alligvel et par år, hvilket gør at vi oplevede 80'erne meget forskelligt.

Jeg kan huske da jeg gik i 5. klasse. Der lyttede jeg bl.a. til dem her:Jeg brugte en del tid på at forsøge at overtale mine forældre til at det faktisk var godt. Jeg ved nu at jeg tog fejl og de havde ret, så hvis de læser med "UNDSKYLD FOR BROS".

Jeg må indrømme at jeg var vidt omkring i den tid...

Der var selvfølgelig blandet bad taste med tiden Melodi-Grand Prix osv. Der var også mere langtidsholdbare elementer som Madonna, George Michael og Michael Jackson, men det er nu sjovere at dvæle ved det der var the shit dengang, men som af en eller anden uforståelig grund er gledet i baggrunden. F.eks var der ligesom to lejre... Depeche Mode vs. Erasure, jeg valgte så dem her...


Det gik helt hen over hovedet på splejset, bleg inbetweenager at de var supergay... Sorry mor og far, hvis I blev bekymrede dengang...

Jeg voksede op uden MTV, men med det elektriske barometer på P3, som godt nok blev sendt så sent søndag aften, at min mor optog det til mig, men jeg lyttede til MC Einar, The Cure, Queen og Police. Med sikker hånd valgte jeg det der aldrig havde gang på jorden, og som blev i 80'erne, men måske derfor er det lidt sjovere for mig at tænke tilbage...? F.eks. på den her:


CPB bragte Ace of Base og Dr. Alban ind i snakken, men det var jeg allerede for gammel til dengang, så det må i selv finde på Youtube.

Jeg gik dog i klasse med en dreng der hed Jack, som både spillede guitar og røg hash i 5.klasse, men han bragte dem her ind i mit liv, og DE er der stadig:


Til sidst et kuriosum... Den ultimative hån mod Stewie Wonder... Can't you see I'm black, I'm black - You know it!Jeg mener at Matt og Luke ud over at være pop-tvillinger, meget androgyne og ufatteligt opstyltede, og så var involverede i lidt sne til næsen, hvilket nok har været nødvendigt for at tro på 'deres sorte sound'... De var jo kejserens nye klæder musikalsk!

6 kommentarer:

 1. OMG! Terence Trent D´arby! Hvordan havde jeg dog kunnet glemme ham; min allerførste ægte kærlighed!!?

  Må. Straks. I. Pladesamlingen.

  Han ligger der nemlig endnu. Jeg véd det! :-)

  SvarSlet
 2. @Kirsten - Jeg har vist ramt et ømt punkt?

  SvarSlet
 3. " do you really want to hurt me.,.."
  "never ending story......"
  "Jeg har ingen anden drøm......"
  "kom tilbage til mig...."
  "Jonathan giv aldrig op....."

  (Vidste du forresten at sidstnævnte boede til leje hos Fru Klem? Det fandt jeg ud af for to år siden. Indtil da havde han altid boet på nr. 5).

  Der er SÅ mange gode firsersange.

  Ace of base hørte jeg altså tidligst i 92, og jeg nåede St blive 18 inden det var helt slut med 80'erne.

  SvarSlet
 4. Arh, kom nu...indrøm det bare - du var da også helt pjattet med Milli Vanilli!!!

  SvarSlet
 5. @Nette og M - Jeg kender ikke noget af det! Seriøst!!! På ære...

  SvarSlet
 6. I så fald får du nok et chok i aften. God fest. ;-)

  SvarSlet