fredag den 20. august 2010

Fremmedhad part 2

Så har man hørt det med! Nogle ledere i en børnehaveklasse har sendt en folder med børnene hjem, hvori der står at maden der kan købes i skoleboden er uden svinekød. So far so good, men det er der nogle forældre der har klaget over?

Klagens kerne er at vi i et dansk samfund ikke skal ligge under for at muslimer ikke spiser svinekød! Men det er jo sådan fat, at man er fri til at give sine børn en madpakke med rullepølse, saltkød og flæskesvær med, hvis man har lyst til det.
Nu er det jo ikke sådan at det er falafel, kebab og humus der er på kortet. Boden serverer primært kylling, to forskellige salater med kylling, en sandwich med kylling/kalkunbacon og pølsehorn med kyllingepølser. Man kan jo vælge den muslimske vinkel, men man kunne også anskue at fjerkræ er sundere end svin. Måske det er derfor?
Jeg tror det ikke, for der er mange muslimer på den skole. Så mon ikke menuen er sammensat udfra hvad der er efterspørgsel på? Markedsøkonomisk? Liberalistisk? Dansk?

Yd din pligt og kræv din ret!

Det er en af min morfars kloge livssætninger. Han efterfølger den af "i dag er folk mest optaget af at kræve deres ret!", og for det meste synes jeg det er en anelse søgt, da der er masser af eksempler på det modsatte, men nogle gange bliver jeg lidt træt af dem i vores samfund der helst vil klage og pege fingre, fremfor at deltage i løsningen.

Det er sikkert skolebestyrelsen som bestemmer menukortsammensætningen i skoleboden, så hvis man endelig mener, at alt dansk er godt, så burde man efter min mening stille op til skolebestyrelsesvalg, med det mål/valgflæsk(hehe) at få svinekød ind i kosten. Så må man se om demokratiet virker. Hvis det gør, så tvivler jeg på man bliver valgt i et opland med 70% muslimske forældre. Se det er dansk!

Eller er det?

1 kommentar:

  1. Fedt! Jeg er fuldstændig og aldeles enig. Jeg ville ønske jeg havde skrevet det. Løsninger frem for problemer!

    SvarSlet