mandag den 16. august 2010

Fremmedhad - så har man prøvet det!

Jeg arbejder på en skole med 70-80% to-sprogede elever. Derfor siger det sig selv, at hvis jeg var tilhænger af de partier der vil et homogent, racerent samfund, så var jeg nok et andet sted. Men i dag har alligevel været en dag, hvor jeg har måtte tage stilling til invasive kulturer.

Min by er ramt af 'sigøjnere'. Og det er den af den værste slags. Det er nemlig ikke fattige tricktyve/pantsamlere, eller småkriminelle af den østeuropæiske slags. Det er fire fattige drenge fra Irland, som har slæbt alt deres habbengut med sig og slået sig ned på deres rundrejse. De er anført af en bad-ass, karl smart-type, med læderjakke og solbriller, som forsøger at opretteholde en illusion om at de har brug for vores penge.
First of all, så har de hjemmefra kalkuleret hvor meget de cirka kan presse citronen. Hvor længe de kan blive før folk ikke længere vil betale for deres gøgl.
To døgn. Det er hvad deres ledere har fundet det umagen værd.
Secondly har de en kampagne af at vi bør give, opføre os miljørigtigt og være mere large.
Dernæst har de selv shit-load of money, brug for 150 lastbiler til at fragte deres skrammel rundt i verden, og en aura af at være bedre end gennemsnittet.
I dag har det blæst væk for deres lejr, men i går var vi tvangsindlagt til at høre på dem klimpe løs hele aftenen, så vi måtte bare overgive os, og tage en øl i haven, mens vi forsøgte at få det bedste ud af det.

Mere seriøst, eller det er måske et forkert ordvalg, så læste jeg i dag, at Bindegalradikal Seance vil indføre at indvandrere ikke skal have sygesikring i Danmark de første 7 år de er i landet. Det er jo ikke verdens socialkontor det her! Så kan jeg bare sige, at mine 'børn' ikke vil være raske i 7 år, og at deres forældre ikke alle kan/vil betale det børnenes sundhed måtte koste. Det vil være en katastrofe i mit kvarter. OK, måske ikke af Kokkedalske dimensioner, hvor der skal bruges 250.000.000 kr på trægulve til de rige, og flere milliarder på kloakering, men måske sammenlignelig med Gazastriben, hvor familier graver ørkenen igennem for at fylde en spand med sten til 1,75 pr. spand, for at skaffe dårlige byggematerialer til huse der ikke må opføres.
Selvfølgelig kommer mit kvarter ikke til at ligne Pakistan, hvor oversvømmelser gør millioner hjemløse, sultne og syge, men hvis børnene i min bydel selv skal samle flasker for at komme til lægen, og kloakerne i Nordsjælland er der man prioriterer at anlægge for milliarder, så skal det ikke regne meget i Horsens før vi er derhenne af!

Her til aften har det kun støvregnet, men det var rigeligt til at overdøve Bono's moralprædiken, så vi kunne slappe af til selvvalgt musik i haven tonight, og slap for at tænke på at vi ikke havde råd til billetter til U2. Alligevel ved jeg godt hvad der venter efter to dages invasion; tons af skrald og utallige venner og bekendte der skal spørge om vi var der? Hey Bono, giv en kloak!

9 kommentarer:

 1. Rigtig godt indlæg!
  Jeg skal bare lige have noget opklaret, som jeg ikke helt forstår i det. Mener du at Kokkedal ikke skal have nye kloakker, fordi pengene hellere skulle bruges på indvandrerbørnenes sygesikring? Du beskriver Kokkedal som de rige, bevares, det ligger i Nordsjælland, men det er vist også det eneste det har til fælles med nabokommunen Hørsholm, som ikke ville røre Kokkedal med en fjernstyret ildtang i kommunesammenlægningen.
  Kokkedal har nemlig et af landets største boligbyggerier med familier af anden etnisk baggrund indenfor bygrænsen. Og resten af Kokkedal er pæn blanding af gamle 70'er parcelhuse og almene boligbyggerier. Ikke noget luksuriøst eller over middelklasse i den cocktail. Min pointe er, at det er vel også godt at de har gode kloakker, de indvandrer og flygtninge der bor der, ikke? Det kommer vel før sygesikringen, da de ellers bliver hurtigere syge.

  Nå, men jeg forstår din pointe. Helt klart. Og jeg er selv herredårlig til at adskille tingene i den store bankbog. Især på skoleområdet, som er min akilleshæl. Men jeg blev lige lidt forundret over dit syn på Kokkedal. Kokkedal og Horsens er slet ikke så forskellige som du lige tror.

  SvarSlet
 2. LAs forslag om selvbetalt lægehjælp rettede sig kun mod nye indvandrere. Ikke mod "dine" børn eller mod flygtninge, så vidt jeg har forstået.

  SvarSlet
 3. @Thominous - Vi får hele tiden nye, så jeg ser det i et større perspektiv end de aktuelle elever jeg har. Dem er jeg sikker på de ikke vil tage sygesikring fra. Eller relativt sikker... Fremadrettet må jeg dog udtrykke bekymring over at de elever jeg skønner kommer fra de ressourcesvageste hjem også er den type der vil blive ramt.

  @Leo - Tak

  @AB - UHA det er en lang en der... for lang til nu, men måske senere... Det lød jo ikke som om, det var ved det sociale boligbyggeri, at Karen Ellemand forestiller sig borgmestrene skulle tage arbejdshandskerne på. Det er ved de private boligejere der blev ramt af det her... Kældrene under en boligblok tørrer nok af sig selv?

  Men jo. Kloaker skal alle da have. Og gerne gode. Det er bare helvedes populistisk at stille sig op og kæmpe for en sag når det ER gået galt, og man ikke selv er den der skal rette det op.

  SvarSlet
 4. Ideen er jo netop, at vi skal tiltrække ressourcestærke i fremtiden og ikke dem, der bare er kommet til for at øge deres levestandard.

  SvarSlet
 5. @Thominous - Det skal vi da også, men det er i min verden urealistisk at forvente 100% ressourcestærk indvandring, og hvad med den del der ikke er det? De bor i mit kvarter...

  @LMP - Tak

  SvarSlet
 6. Igen - som jeg skrev - forslaget gjaldt så vidt jeg forstod nye indvandrere, hverken gamle indvandrere eller flygtninge. Eftersom vi stadig modtager flygtninge, vil vi ikke få en 100% ressourcestærk indvandring. Men forslaget vil gøre det mindre attraktivt for dem, der ikke ønsker at forsørge sig selv, at indvandre til landet.

  SvarSlet
 7. @Thominous - Jeg tror du tager fejl. Jeg tror ikke man sidder i bjerglandsbyerne i Tyrkiet og sukker over den gratis lægehjælp i Danmark. Faktisk tror jeg heller ikke der er nogen der har det som mål ikke at forsørge sig selv. At virkeligheden byder på folk der af forskellige grunde bliver sørget for, synes jeg er et udtryk for en væsentlig værdi i vores samfund: Man hjælper dem der trænger!

  SvarSlet