tirsdag den 18. januar 2011

Er rå fisk maskulint?


Sushi... Forleden så jeg Thomas Wivel og Carl Mar Møller i det dersens "Til middag hos"-progam, som kanal 5 sender. Ja, jeg er syg, så jeg må godt! Det var bygget op med at to kendte kvinder også spiste med (Pia Allerslev og Gunnbritt, jeg aner ikke hvem de er, og hvad de laver?). Nå, men de skiftes til at beværte hinanden og så giver de karakterer. Vinderen går videre til en finale.

Det var faktisk ikke helt så kedeligt, som det måske lyder, specielt fordi Carl Mar var i hopla, og Thomas Wivel havde valgt protestbrillen, da han skrev sit menukort: Franske hotdogs til forret, Burgere og pizza til hovedret og en Københavnerstang til dessert! Alt sammen, også københavnerstangen serveret på Royal Copenhagen muselmalede fade, flakeret af saltblade og tomatskiver. Det var eddermanme usselt, selv Carl Mar virkede lidt rystet.

Men Wivel havde alligevel en trumf i ærmet, burgerne og pizzaen blev bakket op af to plastbakker med sushi, hvor jeg udbryder: "Det er da totalt for at tækkes kvinderne at han serverer sådan en gang tøsesnacks ved siden af!"

CPB var ikke enig: De flest hun kendte der var vilde med Sushi, er mænd?!?!

Vi kunne ikke blive enige om, om sushi er mande eller tøsemad, så derfor spørger jeg dig kære læser: Spiser du sushi? Er du mand eller kvinde? Hvordan med din omgangskreds, er der en tendens?

15 kommentarer:

 1. sushi = kvinder
  eller okay, andre kvinder end mig, men stadigvæk flere kvinder end mænd

  SvarSlet
 2. Helt klart tøsemad! Selvom jeg nu personligt hellere vil have burgere og pizza :-)

  SvarSlet
 3. Min mand er en mand og kan godt lide sushi. Det er ham der bad mig svare for os begge to. Jeg er en dame og jeg elsker sushi. Hvis den er god. Jeg kan godt smage forskel. Det kan min mand ikke. Han spiser det kun sammen med mig. På restaurant eller hjemmelavet. Men sig det ikke til nogen. Han mener at sushi er dame-mad.

  Sushi er vel efterhånden familiemad på linie med pizza. Ser for mig hele familien placeret langs transportbåndet i Sushi-baren.

  SvarSlet
 4. Er ikke til sushi - well, har helt ærligt aldrig smagt - og der er nok en slagside i at det mest er kvinder; men jeg vil ikke gå så langt at jeg synes det er decideret tøset.

  (Pia Allerslev er iøvrigt Venstre-borgmester i København og Gunnbritt er frisør.)

  SvarSlet
 5. Jeg har arbejdet på en sushibar, og der var IKKE flere kvinder end mænd blandt kunderne. Så skulle den vidst være slået fast :) måske det er anderledes på uden for København, idk..

  SvarSlet
 6. Sushi er ikke min favorit, jeg foretrækker stegt mad.

  SvarSlet
 7. Vi spiser det begge to med lige stor fornøjelse. Jeg går også gerne på sushibar med veninderne, der går min mand nok mest på Mash eller Hereford.

  SvarSlet
 8. Hmmm - jeg kender åbenbart hovedsageligt mænd med feminine spisevaner eller kvinder med maskuline spisevaner!

  Jeg (og mine veninder) ville vælge en stor beskidt rød bøf over rå fisk anyday!!

  CPB

  SvarSlet
 9. Sushi er for kvinder, sashimi er for mænd. Også lavet af hestekød og diverse andre rå lækkerier... Det mener min mand i hvert fald, men jeg ved ikke, om den kun holder stik her hos os...

  Hilsen Line

  SvarSlet
 10. Jeg er af hunkøn - og har aldrig smagt sushi.
  Blandt bekendte er det temmelig ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder, hvem der spiser sushi - og jeg vil bare mene, at det er japansk... hverken tøset eller maskulint, men rå fisk.

  Jeg ville til hver en tid foretrække andet - siger jeg, indtil jeg en dag får lyst til at investere i det.

  I øvrigt - gad godt have (haft) en lærer som dig... nej, det var off-topic; jeg synes bare, at denne blog er langt mere interessant end mine forhenværende læreres måde at formulere sig på skrift og mundtligt på.;O)

  - Xazal G.

  SvarSlet
 11. Jeg har ingen problemer med at spise Sushi (lidt problemer med Leo), men det er kun kvinder, som kan spise det med værdighed.
  Eller jeg har måske et problem, og det er at jeg kan ikke rigtig blive mæt af det.

  Så en pølsevogn virker tillokkende efter sushi besøg, der kan jeg så spiser en hotter og dryppe remu og rå løg ned af vesten.

  JowDeet ._.

  SvarSlet
 12. @JowDeet
  Har det et eller andet sted ret godt med at du hellere vil spise Sushi end Leo...

  SvarSlet
 13. @plettetkattepojk, pyha nu der for meget tvetydighed til at jeg kan være med længere.

  Jowdeet

  SvarSlet
 14. Okay, tak for alle jeres input. Jeg kan konkludere at de fleste mænd nægter at de ikke kan spise sushi (det ville være et nederlag), men også at de nok kun spiser det sammen med deres kvinder (næppe en mandeaften med lidt sushi?). De fleste kvinder virker lidt fortørnede over at sushi bliver kaldt tøsemad, men erkender at de godt kan lide det. Jeg ved ikke om man kan konkludere andet, men jeg synes stadig det er leflen for tøsebørnene, når Wivel sætter det på bordet, for det er næppe for Carl Mars skyld?

  SvarSlet
 15. En lidt sent bjæf fra Amager... Jeg elsker sushi og har gjort det i mange år, og har rigtig mange gange spist det sammen med veninder. Aldrig har jeg hørt om mandeaftener med poker, cigarer og sushi, men måske jeg bare færdes i de forkerte kredse?...
  I øvrigt tror jeg sushi peaker lige nu, indtil folk opdager at det IKKE er sund fastfood (det er der simpelthen for få grøntsager, for meget ris og for meget sukker til), og at tunen er så truet at det snart bliver pinligt at være den, der køber sushi med andet end dansk fisk.

  SvarSlet