onsdag den 12. august 2009

Det startede med en mail...Da jeg lavede Kridt-Iglens seng, lokkede SHM mig til at tænke på en reol i stuen. Jeg var lidt (meget) skeptisk omkring hvorvidt den ville blive god, men tænkte at jeg da kunne snyde lidt, ved at få noget hjælp til skærearbejdet, så d. 25. juli sendte jeg denne mail:

"Hej Pladeopskæring

Min kone har overtalt mig til et vanvittigt projekt. Hun vil have en reol der fylder hele den ene stuevæg, hvilket vil sige at den skal være 390x240x30. Den skal være hvid og helst uden synlige samlinger... Goddaw tænker jeg så! Hvad faen gør jeg? Enten køber jeg en palle MDF-plader og skærer dem i stumper og stykker og stabler det hele langs væggen med en bunke skruer drysset ud over og forsøger at dække det med hvid maling, eller også søger jeg på nettet efter hjælp...

Her er det at I kommer ind i billedet: Til bagbeklædningen skal jeg bruge 3 tynde MDF-plader der er 2400x1200 og hvide (ihvertfald på den ene side) desuden skal jeg bruge en stump på 30x240 eller også skal jeg bruge 4 plader på 975x2400 (Det er nok at foretrække, selvfølgelig afhængig af prisen) Siderne på reolen er til at overskue: 2 stykker på 19x2400x300 (hvide på mindst en side og kant) Til hylderne skal jeg bruge 8 stykker der er 16x3900x300 (hvide på begge sider samt mindst en af de lange kanter)
Til rumdelere... av av... jeg tør dårlig forestille mig at samle det, men 54 stykker der er 16x300x300 (og hvide på begge sider samt mindst en kant) og 9 stykker der er 16x400x300 (og hvide på begge sider og mindst en af de lange kanter)
Desuden har jeg brug for et stykke på 16x3900x200 som er hvidt på en side og mindst en kant til soklen... Der er ingen tvivl om at jeg sparer en masse tid og får et bedre resultat med hjælp til udskæring, men hvad mon det ender med at koste?(en mulighed kunne også være at få det ufarvet, da min kone har tilbudt at male den, he he, det kunne være min stille hævn)

Jeg har desuden brug for et bud på hvad sådan en krabat kommer til at veje?

Mvh
Overblikket"

Det kostede bare 7000,- hos den billigste i Ballerup, og så skulle jeg selv hente pladerne... Silvan tog 3000,- og idag er vi så her...

16 kommentarer:

 1. Jeg kan pludselig ikke hæfte billeder ved... men forestil dig reolen hvid... Det ser meget godt ud!

  SvarSlet
 2. Jeg må indrømme, at din effektivitet gør misundelige!

  Jeg giver gerne en middag (måske endda to), hvis du kommer forbi, når vi er flyttet i nyt gammelt hus snart...

  SvarSlet
 3. Føj, hvor er den altså blevet lækkerlækker! Jeg er overho´det ikke misundelig... og jeg prøver slet, slet ikke af alle de kræfter og verbale evner jeg kan mønstre, at overtale min egen handymand til "lige" at snedkerere sådan én i stuen. Næhnej.

  (Han skal jo også lige ha´ et pusterum efter det badeværelsesprojekt vi nu er blevet enige om at skyde i gang. Stakkel...)

  ;-)

  SvarSlet
 4. @Puk - Gratis mad er min livret, hvor bor I?

  SvarSlet
 5. Flot smukt bravo wuhuhuh piiiift.

  Jeg vil også gerne ha sådan en, men mit dilemma er nok mere dette.

  http://villacemila.blogspot.com/2009/08/sker-der-snart-noget.html

  Suuuk

  SvarSlet
 6. I Åbyhøj om få måneder.
  Jeg gir sgu også til benzinen for lidt ekstra håndværkerhænder, når vi går rigtig amok i det lille hus.

  SvarSlet
 7. @Puk - Du skrev bare at du gav mad, jeg troede det var en slags præmie eller noget;-D Hmmmm... Tror muligvis på en form for blog-kollektiv, hvor fire hænder er mere end dobbelt så godt som to. Som du måske kan fornemme, så er reolen (hvor tæt den end er på at være færdig, noget nær det eneste herhjemme der er nymalet, færdigt og som det skal være...

  @Anja - nå, derfor!

  SvarSlet
 8. Det er skam også en præmie - for veludført arbejde :)
  Altså udover at fire hænder selvfølgelig kan præstere mere end to, så får man bare lavet (endnu) mere når man er fire, end når man er to.
  Så i det her tilfælde er regnestykket 2+2=6 :)

  Og hvorfor er det, at man ikke gør een ting HELT færdigt? Man mangler altid liiiige en lille ting eller to før det er 100% færdig, men så er man videre til noget nyt. Suk.

  SvarSlet
 9. @Puk - 6'et matematik der!;-D Mht. til at blive HELT færdig! Det er faktisk mit nye motto; Det skal være helt færdigt!

  SvarSlet
 10. Jeg har lige vist min mand hvad du har gjort. Han er nu sur, fordi du ødelægger det for andre mænd.

  SvarSlet
 11. @Suzy Q - Tak, min indre narcissist er meget tilfreds nu! Og ja, jeg laver et DIY-indlæg om indbyggede reoler, så KAN han lære det!

  SvarSlet
 12. @SQ - Og det bliver så selv en snehvid awekat kan sætte det sammen;-D

  SvarSlet
 13. Hey, nu tar jeg et link til DIY-indlægget med alle billederne og så sender jeg det til ham. Uden kommentarer, bare linket *haha*

  SvarSlet
 14. Han kan jo evt. læse mailen jeg skrev til savværket, og så tage mulighed nummer 1: Stabl lortet i en bunke og hæld hvid maling over og håb på det dækker!
  Det lever til fulde op til et af mine mottoer (eller hedder det motti i flertal? ligesom konto hedder konti) Gør det dårligt første gang, hvis du ikke vil sættes til noget igen!

  SvarSlet