søndag den 17. juli 2011

Mad world

Min kendisfavorit Amalie emigrerer eftersigende til USA. Janteloven er ifølge dukken 'alt for høj i Danmark' og dermed er der ikke plads til mennesker med så stærk personlighed som hende. ØV! Så er det slut med sprogblomsterne som føj om ørerne på hende.

Hvad Amalie skal leve af i Land of opportunities, det melder hun ikke så meget om, men mon ikke der er plads i noget reality-TV til hende? Jeg synes det er fascinerende, at Danmark kan konkurrere med det store udland i det freakshow de kalder reality-TV. De kan komme med Jack Ass, Ozzy og alle de andre. Vi har Sidney Lee og har lidt endnu Amalie. World 0 - Denmark 2! Hvis de kommer med noget modstand, så smider vi bare en mødregruppe fra De unge mødre efter dem...

Men spøg til side, så er reality-TV jo et sørgerligt koncept. Virkeligheds-TV? Hvis det skal afspejle virkeligheden, så ville der jo ikke være nogen der gad se det. Derfor sidder der konceptudviklere med lange uddannelser i psykologi og medieøkonomi, og udtænker, hvordan virkeligheden kan gøres mere interessant. Hvad med gratis sprut? Hvad med falske rygter? Hvad med præmier for dårlig opførsel? Det er faktisk ved at udvikle sig til det modsatte af reality!

Senest har jeg ramt et program med zapperen, hvor ejendomsmæglere viser dyre boliger frem. Liebhaveri. Så kan man sidde her i regnvejrsdanmark og savle over terrasser der er større end gaden jeg bor i, swimmingpools der kan rumme hele min familie (og alle deres venner) og garageanlæg med plads til alle de biler man ikke bruger! Hvad fanden er relevansen af det? Public service my ass, det er sgu da med til at give folk komplekser over deres egen reality! Og de nemmeste at friste kan vi så se i Luksusfælden! Så er cirklen ligsom sluttet.

For lige at dvæle ved ejendomsmæglere et øjeblik: Det er et gennemført forfærdeligt folkefærd. Jeg har ikke mødt en eneste sympatisk ejendomsmægler. De virker sleske og utroværdige og taler alt muligt lort op overfor købere, og overfor sælgerne taler de priserne på alle deres værdier ned. Føj for en gang vendekåber. De minder mig om gribbe, idet deres levebrød er nas på andres livsværk. Naboen har sit hus til salg og der er mange fremvisninger, så jeg er med på en lytter, og har dagligt lyst til at råbe: "PLAT FUSK OG SVINDEL", når jeg overhører deres 'butiksvindue'. Hvis den profession er reality-TV værdig, så er det vel bare et spørgsmål om tid, førend det følges op med reality-TV fra en bedemand i whiskeybæltet?

2 kommentarer:

  1. næh du, så hellere Anders og Julius.

    JowDeet ,_.

    SvarSlet
  2. @Jowdeet - Enig, men det er bare som om virkeligheden er blevet for kedelig for dem der sammensætter programfladen.

    SvarSlet