fredag den 8. juli 2011

Mysterious girl

Jeg er efterhånden midt i 30'erne, og det samme er de fleste af mine venner. Når vi snakker sammen, går det op for mig, at vi alle har mere eller mindre sammenfaldende oplevelser med kvinder. Derfor spørger jeg nu til råds: Har kvinder i midt 30'erne også sammenfaldende oplevlser med mænd? Og hvis ja, hvilke klichéer findes der så?

Jeg er da godt klar over, at det langt fra kan generaliseres til alle, og skulle du være kvinde, og føle at 'du da overhovedet ikke kan genkende den beskrivelse af dig selv', så lad være med at fare tosset i krudtkammeret. Beskrivelsen er ikke lavet ud fra grundig emperi, bare sludder mellem nogle halvgamle mænd. Men here we go:

Den moderne kvinde:
 • Trives bedst med at uddanne sig. Så kan hun i fremtiden få et spændende og udfordrende arbejde, der på sigt vil være en god investering.
 • Vil gerne have børn, men ikke for tidligt. Så er det jo en hindring for karrieren.
 • Har altid en grund til at det er mere synd for hende, når du har et problem.
 • Lider af samme grund af ansvarsforflygtigelse. Det er aldrig hendes skyld! Din fejl, din skyld. Min fejl, din skyld! Nogen på job er dumme, nogen i familien er dumme, du er som mand dum, vennerne er dumme. Erstat dum med tarvelig, lusket, ondskabsfuld eller overfladisk. Bottom line, det er andres ansvar når noget går galt.
 • Damebladslæsning er en rettighed, ikke et tidsfordriv.
 • Vil behandles som en kvinde, forståes og lyttes til, og have blomster og komplimenter. Hun vil have lige ret (mest til hende) til fjernbetjeningen og dermed veto over hvad der er godt. Champions League NOT! Bruden kommer til middag hos HOT!
 • Er klar over at kvindefrigørelsen var et oprør mod kvindeundertrykkelse, og selvom hun gerne vil sættes i bås som kvinde, når det handler om opmærksomhed og ros, så skal hun ikke undertrykkes til at lave mad, gøre rent og rydde op. Det er jo ikke halvtredserne.
 • Vil ikke arbejde. Det er altid mere interessant at være between opportunities, så man ikke er lagt fast på noget, hvor man skal dukke op hver dag.
 • Kræver sit eget space, men forstår ikke at fodbold kan være vigtigt, hverken i fjernsynet eller nede på boldbanen.
 • Mener godt at hun kan passe ind i ALLE mandens interesseområder, hvorfor hun ikke forstår, at han ind i mellem ser venner UDEN hende.
 • Synes sex er overvurderet og "hvorfor er det din lyst der skal være i centrum?". Sådan er det ikke i starten af et forhold.
 • Mener hun kan gøre alt lige så godt som en mand. "Jeg bøvser, slår søm i og kører lige så godt bil! Men gider du ikke lige hænge den hylde op?". Hårde vægge er efterhånden den eneste bastion vi har tilbage vi kan kalde vores... Gipsvægge banker hun bare alt muligt spidst i med en hammer eller bagsiden af en dåse.
 • Mener mandehumor er chauvinistisk og plat, men synes iøvrigt at det er meget nemmere at være venner med drenge, for 'kvinder er så komplicerede'.
Nu har jeg heldigvis fundet en kæreste der kun på få punkter lider af Moderne Kvinde, og det endda i en mild grad, men jeg kender også mænd, som døjer med voldsomme udbrud. Endda i en grad så de bliver smittet. En jeg kender gik til dans med sin kæreste i flere år? Andre er lige så velbevandret i SATC som deres koner/kærester.

Men spørgsmålet var egentlig ikke om jeg har ret i min generalisering, og formålet var som nævnt ikke at provokere, men derimod at spørge, er der nogle mandefælder der først viser sig over tid? Gør vi som gruppe nogle ting der frustrerer og irriterer vores kvinder? Jeg kunne da have mine egne overvejelser, men vil hellere høre jeres?

PS. Som nævnt er det ikke et aktuelt personligt problem, så don't jump to conclusions or rescue, jeg har ringet og spurgt om lov til at skrive det!

3 kommentarer:

 1. Jeg tilhører ikke målgruppen - endnu. Jeg ved heller ikke, om jeg kommer til det (hmm), men jeg følte bare en ubændig trang til at komplimentere dig for at gøre noget sådant - ja, forbandet underholdende. Virkelig godt indlæg.

  - Xazal G.
  (... hvis Google-konto ikke virker ordentligt.)

  SvarSlet
 2. Nu fik jeg jo mine børn tidligt og er dedikeret FCK-fan med eget guldkort så deeet... I øvrigt er jeg hellerikke i 30'erne længere, så hvad jeg gør, tænker og mener tæller slet ikke ;)

  SvarSlet
 3. Men spørgsmålet er jo om I oplever fælles træk ved mænd, som vi godt lige kunne trænge til at tænke over?

  SvarSlet