mandag den 7. februar 2011

ARRRRRRGH!!!Som lærer skal man trække på alsidige kompetencer og hjælpemidler. For tiden læser jeg højt af Bjarne Reuters Prins Faisals Ring, og forleden fik jeg lyst til at lave lidt fis med eleverne.

Derfor satte jeg taksen på katederet og frem tog jeg mit penalhus, mens jeg sagde: "Nå, vi skal jo til at læse... hvor lagde jeg bogen?", og derefter fremdrog jeg denne krabat, som jeg lagde på katederet, mens jeg ledte videre i tasken... Der blev helt stille i klassen, og man kunne næsten se at de sad og spekulerede på om det er en jeg altid har i tasken...hehe!

Jeg fandt bogen, og lod pistolen gå på omgang, mens eleverne hver især øvede sig på deres mest frygtindgydende "ARRRGH!".

Bagefter var de tunet ind til at høre om Tom Collins hårde skæbne på slaveplantagen i Caribien, hvilket vi 'tilfældigvis' har om i historie, altså slaveriet i Vestindien, ligesom vi har om hekseforfølgelse, i kristendom, 'pudsigt nok', da Tom ser spåkonen Zamora blive brændt af Inkvisitionens Fader Innocens... Sammenhæng kalder jeg det!
Eleverne kalder det løgnhistorier! Men jeg forsikrer dem om at man troede jorden var i centrum af universet, når vi hører om Nikolaus Kopernikus og paradigmeskiftet i verdensbilledet med teorien om solen som centrum for solsystemet.


Endnu mangler vi den del, hvor Tom kommer ombord hos piraterne, men det er næsten også det bedste, så jeg glæder mig til fortsættelsen...
Eleverne er blevet sat til at lave et fotoreferat af kapitlerne. Dette er fra kapitel 3, hvor Tom Collins fisker den spanske sømand Ramon den Fromme og slavedrengen Bibido op, og dermed for pant i slaven. Noget eleverne har svært ved at tro på virkelig kunne have foregået. Man kan da ikke eje eller sælge et menneske, kan man vel?

5 kommentarer:

 1. Du lyder som en "nice" lærer xD. Hahaha, jeg kan ikke stoppe med at grine - det var genialt. xD

  - Sidsel

  SvarSlet
 2. @Sidsel - Glad for at det bragte smil på læben.

  SvarSlet
 3. Jeg må beklageligvis sige, at jeg ... deler hendes holdning; dit indlæg blev kylet lidt rundt på Facebook.
  Haha.

  SvarSlet
 4. @Xazal - hvorfor beklageligvis? Hvor på facebook?

  SvarSlet
 5. Tja, det var vist min lettere forlegne måde at udtrykke mig på, da jeg skrev "beklageligvis". Jeg er dårlig til at strø om mig med små komplimenter - tror jeg nok.
  Linket blev delt på Sidsels væg - i følgeskab med min begejstring.;O) Så det er sikkert ikke den helt internationale skare, jeg har hevet med mig, da vennelisten er rationelt beskeden.

  SvarSlet