søndag den 10. oktober 2010

Gennemskuet Fogh

Jeg tror at 'blå stue' i virkeligheden er ved at føre Anders Foghs vision om en minimalstat ud i livet. Bag alle deres hule floskler om at "Danmarks skal have en bedre folkeskole", der ribber de skolen for værdier, for i sidste ende at jage de ressourcestærke forældre over i private tilbud, så skatten kan sænkes, og så lade de svage sejle deres sø?

Danmark havde engang en venstrepolitiker, der skrev en bog om at afvikle velfærdsstaten. En dag fik han mulighed for at gribe den ultimative magt; stats-ministerposten, men måtte som betingelse for det afsværge sig sine gamle visioner om brugerbetaling, som verdens ottende vidunder.
Problemet er bare, at han løj. Han har aldrig fortrudt sine tanker eller droppet sine principper. Han havde bare indset, at trækket væk fra offentlig service var længere og sejere, end folk havde fantasi til at se det udført.
Listig som han var, gik han i gang med langsomt, men sikkert at fjerne værdierne i den offentlige sektor. Nu godt ti år senere, er vi der hvor visionen kan virkeliggøres. Vi kan nedlægge hospitaler, plejehjem, vuggestuer, børnehaver og skoler. Vi kalder det bare noget andet, f.eks.
Vækst
Rationalisering
Effektivisering
Krav
Kvalitet
Resultater
Krisestyring

Og manøvren er så snedig, at de anklager dem der står på gulvet for ikke at 'levere varen', hvorfor vi, som skatteborgere, kan kræve mere for vores penge, eller som minimum det samme til en lavere pris. Optimalt set forlanger de begge dele, alt imens de gnider sig i hænderne over at opgaven selvklart bliver vanskeligere at løse næste år, men dermed endnu nemmere at angribe.

Hvorfor dette angreb på velfærden?

Fordi kongstanken hele tiden har været at slippe så billigt som muligt. At rage mere til sig selv, og undgå at dele med dem der enten ikke har muligheden eller evnerne til at rage til sig. Med andre ord, at afvikle servicen, for at kunne sænke skatten.
Det er bare en upopulær beslutning, så derfor er Fogh trådt tilbage, og har indsat en spritstiv nikkedukke til at udføre de befalinger som Mørkets Fyrste ikke selv vil tage ansvaret for.

Som en dukkefører trækker Anders Fogh i trådene og rejser kritik af 'det lave serviceniveau og de høje omkostninger' uagtet at folk gør deres bedste for færre og færre midler. At lyve om omkostningssiden, og dermed øge kravene, til helt urealistiske ambitioner, har til formål f.eks. at skræmme ressourcestærke forældre til at flytte deres børn til private skoler og børnehaver. Når først de forældre som arbejder, betaler skat og stemmer er overbevist om det katastrofale svigt deres børn udsættes for ved at gå i dyrt offentlig skole, så flytter de børnene, og de fattiges børn kan stables i de tomme lokaler til en vhs-film i båndsløjfe, mens de sammenlægges med andre børn fra tilsvarende kår.

Så kan venstre sænke skatten, lukke skoler og samtidig bevare magten og vælgerne fordi de fik ret. Folkeskolen var for dårlig. Problemet er bare, at det er dem der gør den dårlig. Så tro ikke 'blå stue' over en dørtærskel, når de siger at de ønsker bedre resultater. De arbejder hårdt og målrettet for det modsatte!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar