torsdag den 7. oktober 2010

Hjælp ønskes

Som tidligere nævnt skal jeg snart erhverve mig nye benklæder, men da jeg ikke har gjort det længe, er jeg i tvivl om min størrelse.

Det er så heldigt, at forskellige brugerundersøgelser viser at min blog læses af 56% amma-armada, 32% fra tylreservatet, og et par mænd, som måske går med bukser. Derfor har jeg begrundet håb om en hjælpende hånd, altså til at finde den rigtige størrelse...

Jeg måler 91 cm om livet og 100 cm i benlængde, men når størrelserne hedder 32, 34 eller andet, så tænker jeg straks: "Det er jo ikke shorts jeg skal have". Måler jeg rigtigt? Hvad størrelse har jeg...

Sorry, hvis billedet frastøder, men googl målebånd og se om du selv kan finde et mere passende?

10 kommentarer:

 1. Prøv at se om du ikke kan bruge denne til noget.

  Ifølge guiden til herrebukser, er det helt svingende hvilke tal der bruges. Men jeg synes nu som oftest man ser de tal, som de også bruger øverst (og vist også er dem du nævner) til jeans. Og der er hemmeligheden altså at det er inches (2,54 cm).

  SvarSlet
 2. Jup jeg er gået fra en 36 til en 33 pga vægttab.

  SvarSlet
 3. Altså... jeg kan kun kommentere på billedet. Yikes det røde der passer ikke med de andre farver :);)

  SvarSlet
 4. @Leo - Tak for link, men ifølge den tabel bruger jeg størrelse 36, og de bukser jeg har i 32 er løse? Har hørt noget om at inches er forskellige i forskellige lande?

  @Morf - Jamen så er det jo 33 jeg skal have;-D

  @Onkel Anne - jamen røde bukser tror jeg heller aldrig jeg får...

  SvarSlet
 5. En inch er en inch, uanset hvor i verden du befinder dig. Og 1 inch = 2,54 cm.
  Så er det bare at gå i gang med matematikken :-)

  SvarSlet
 6. @AL - Nej, der er engelske, amerikanske og kontinentale tommer... Men jeg er ikke ekspert.

  SvarSlet
 7. @AL - se her... Skandinavien kontra andre lande

  En dansk tomme er 0,0261545 meter og en engelsk tomme (inch) = 0,0254 meter. Den engelske tomme anvendes stadig i stor stil i f.eks. USA og Storbritannien samt i handelsmæssig henseende også i Danmark.
  Tegnet for en tomme er dobbelt primtegn (″), der ligner, men ikke er, det samme som anførselstegn/dobbeltgåseøjne (")
  I Skandinavien eksisterer mindst tre forskellige tommemål, nemlig svensk = 24,7 mm, engelsk = 25,4 mm, der som oftest anvendes i handelsmæssig sammenhæng, samt dansk og norsk = 26,2 mm. Den norske tomme har før været defineret som værende 31,4 mm lang. Sædvanligvis er 1″ lig 1/24 alen, men man har før haft “jordtommer„, der var lig 1/20 sjællandsk alen, samt “skovtommer„ lig 1/22 skovalen. (Rasmussen, 1967, Kulturhistorisk Leksikon, bd 18, opsl. Tomme.)

  SvarSlet
 8. Hmmm...har AL så ikke ret? En inch er inch? En dansk, en norsk eller en svensk tomme er jo ikke det samme som en engelsk/amerikansk inch, selv om det oversættes fra tomme? :-)

  Så hvis bukserne måles i tommer kan det være forskelligt. Hvis det måles i inches kan det vel kun vær 2.54 cm. Eller....?

  SvarSlet
 9. Potatoe-tomatoe

  Jeg er i hvert fald ret sikker på at den inch du skal regne med er den der er 2,54 cm :-)
  God buksejagt ...

  :D

  SvarSlet
 10. @ABAL (lyder næsten som en annonce i ekstrabladet) - I har ret, og kombineret med anonyms forslag skal jeg nok finde ud af noget... Tak for hjælpen. Hvilke af de foreslåede bukse er i så mest til?

  SvarSlet