søndag den 3. oktober 2010

Øko-tossen slår til igen...


Se det her er fanme smart. Et solpanel, som man monterer på en sydvendt mur, hvor man borer hul ind til husets indre. En solcelle driver en lille ventilator, som blæser frisk opvarmet luft ind i boligen. Det hjælper på varmen, indeklimaet, varmeregningen og klimaet.


Det er en stor fucker, at have siddende på huset, men det ville en vindmølle også være, og den har jeg godt nok ikke plads til i gårdhaven, så hvis jeg skal gøre mit til at få mere varme i mit hus uden at betale mere eller slide på ressourserne, så må det være et must-have...

Jeg har nemlig en trappeskakt (indvendig), der som en gammeldags bagtrappe, forbinder kælder, stue og 1.sal. Den er smuk, elegant, charmerende, og pissekold om vinteren, fordi der ikke er nogen varmekilder på nogen af etagerne i trappeopgangen. Derfor er døren derud altid lukket, hvilket i grunden er synd.


Nu er jeg lidt en sucker for ekstravagante løsninger, så da jeg så de havde et kældersæt, så man sætter panelet op på ydervæggen, men at indblæsningsstudsen sidder i kælderen var jeg straks nysgerrig? Hvordan er det muligt...?


Jo, altså, med et plastikrør, som monteres UDVENDIGT og føres ned til kælderydervæggen (f.eks. i en trappeskakt eller lign.) og herefter gennembrydes muren og indblæsningsstudsen monteres i kælderen. Smart ja, men nu har jeg ikke mulighed for at lave det på ydersiden ned under niveau, da der hverken er udvendig trappeskakt eller noget, og det flade rør indenfor? Glem det!

Men så var det jeg tænkte: Kan man lave det i hulmuren?
Effekten inde i huset vil jo klart blive større, hvis jeg får den varme, tørre luft ind i kælderetagen, fremfor oppe i stueetagen, hvor panelet jo ville sidde. Det ville være perfekt om den friske, varme, tørre luft kunne komme ind udefra (!) her:


Som producenten skriver på sin hjemmeside, så forbedrer det indeklimaet væsentligt fra day one, efter et par måneder vil luften i kælderen føles dejlig frisk og efter et år, vil man kunne måle det, selv i de faste kostruktioner, altså ydermure og bærende vægge i kælderen?!? WOW! Men jeg tvivler nu på at det kan udtørre det her:


All-in-all er jeg meget fascineret og hooked på tanken om den solfanger der, og da den model jeg kigger på koster ca. 7.500,- og derefter er omkostningsfri, ligger det til højrebenet. Men kældersættet der skal ind i hulmuren...? Tror vi det kan lade sig gøre?

Har nogen gjort sig erfaringer med det?4 kommentarer:

 1. Nej, jeg har ingen erfaringer, men det skal ikke forhindre mig i at komme med et kommentarer:

  1:Det flade rør udenfor, duer bestemt ikke, medmindre det er godt isoleret(100mm), og det ser det ikke ud til at være. Men kan du ikke grave ud udv. også føre den ind under terræn? Og selvfølgelig isolere røret.

  2:Alt kan lade sige gøre i hulmuren, hvis den altså ER hul og uden for mange murbindere. så kan der føres nogle ø75 rør ned gennem muren fra en fordeler, men det bliver nok ikke specielt kønt udvendig. http://www.gobb.dk/forhandlere/NilanAS/catalog_pdf/Nilan2009_content/12.html og det bliver også noget kostbart

  3: Hvis hulmuren er afgrænset (ikke er hele vejen rundt om huset) og tæt, så kan du bare blæse ind i den, og så sætte en rist i væggen i kælderen, dog tvivler jeg på hulmuren går til kælder.

  4: Prøv lige at kigge her også. http://andespro.dk/shop/scansun-laydown-291p.html, vi har (dermed mener jeg firma) brugt dem til varmepumper, og de har altid givet os professionel betjening.

  5: topløsning vil være dette kortlink.dk/87gr, med sug fra de/det varme rum, men den vil kræve en del i installation, og igen udføres med 75 mm rør og fordeler bokse. Og det bliver stjernedyrt, så du skal vente et par med nye bukser, eller køb dem sammen med mælken.

  PS. jeg ved ikke helt om kortlink virker, ellers søg Danfoss Air W1.

  JowDeet ._.

  SvarSlet
 2. jeg har set på youtube en video af en dude der bygger sådan en selv, ved hjælp af dåser og noget maling, en ramme samt en rude. den varer cirka 10 minutter og fortæller udførligt hvordan du bygger sådan en.

  tror faktisk at linket ligger på www.grovporno.dk

  Held og lykke.

  SvarSlet
 3. Fra tilbuds-tossen.

  Se lige bilka avisen sider 5 der er på bud til 2.999,-

  JowDeet ._.

  SvarSlet
 4. @Claus - Tak for tippet, men effekten er for lille, så jeg skulle have to, og så er jeg næsten lige vidt...

  SvarSlet