torsdag den 5. februar 2009

Da Maren Fik En Saks

Her er en lille historie der har ligget i mine morgensider og puttet sig siden 26-12-08. Jeg er lidt nervøs over samtalen om... 2 timer og et kvarter, så lige nu forsøger jeg at flytte tanker gennem taster. Historien er ikke skrevet færdig, den mangler illustrationer og den skal måske ændres i rækkefølge osv. Men ikke så mange AB-ord (Undskyld AB, men nu er det blevet et begreb lige pludselig). Læs selv:


Her er Maren.
Hun går sammen med Faren.
De er på vej om morgenen.
Maren spiller klovn.
Maren er tre år.
Hun var glad i går.
Det kildede i hendes mave.
Hun skulle i børnehave.
I børnehaven er de voksne seje
For i børnehaven vil de voksne lege
De siger aldrig "Det vil vi ikke"
Og de voksne de vil gerne klippe
Maren elsker at klippe
Men derhjemme må hun ikke.
Marens storebrødre de er store.
Næsten ligeså stor som Mor.
De er syv og ti.
De går i skole og det kan de li.
De har lige fået nye ting til deres penalhus
(Gode forslag til at splitte den op, ændre eller ? - det skal rime - måske bare fjerne den helt?)
Den ene han har fået en saks.
Saksen snupper Maren straks.
Klip klip - et papir blir til to.
Klip klip - et snørebånd blir uden sko.
Klip klip - Se dynen den kan sne.
Klip klip - Nu kan man tisse gennem en ble.
Klip klip - Nu kan kosten ikke feje.
Klip klip - Er underbukserne ikke seje?
(Her skal være et billede af storebrødrene med huller i underbukserne - forestil jer selv hvor:-D)
Klip klip - Mors hår mens hun sover.
Klip klip - Nu er hundesnoren sjovere.
Klip klip - Madpakken i stykker.
Klip klip - i alle Barbies smykker.
Klip klip - i drengenes computer.
Klip klip - i Morfars gamle scooter.
Men en dag er det ikke sjovt længere.
Nogen har klippet i Puttebamsens hænder?
Hvem kan det være der har gjort det her?
Maren synes ikke det er sjovt mere!
Maren hyler og skriger og græder snot.
Mor kommer og siger: "Hov det var ikke så godt"
Mor syr bamsen sammen og siger:
At man kun må klippe i papir!
Når jeg har læst den højt for Karen, siger vi altid den sidste sætning langsomt i kor, så ka' hun lære det!
Hmmm. Det der "blogger", altså... Det driller lidt. Uanset hvor mange gange jeg går ind i "rediger indlæg" og uanset hvor mange gange jeg laver linjeskift, så vil det ikke som jeg. Nu laver jeg det uden linjeskift, men i bogen (for det vil blive en bog!) der kommer der to linjer på hver side, og illustrationer der passer til. Det bliver hamrende sjovt!

11 kommentarer:

 1. Jeg syndes det er en meget fin lille historie. Det bedste er klipperiet som vil komme til at fungerer perfekt med illustrationer. Hvis jeg skal foreslå ændringer så syndes jeg historien er for længe om at komme i gang. Børn i treårs alderen skal helst have historier der går i gang med det samme. Indledningen om børnehaven og brødrene kan sagtens skrives kortere uden at pointen mistes. Med to linjer pr. side er dette faktisk en lang historie og børn skal også have tid til at forholde sig til illustrationerne. Ellers er den skøn. Held og lykke både med udgivelsen og med den samtale du gruer for.

  SvarSlet
 2. Hej Thomas

  Hvor er det en lækker tekst! Det er en rigtig bolshetekst, synes jeg! Og jeg får masser af billeder inde i mit hovede...dejlig udfordring....går straks i gang i aften (nat for dig). Poster tegningerne på bloggen, så må vi se, om det er noget for dig. Tænk sig...dette kunne blive den første børnebog der er blevet til i blogland!

  Jeg synes ikke den er for lang. Jeg skriver måske lige lidt mere respons i aften, hvor jeg har tid. Nu skal jeg ned på Akademiet med Frisko-isen.

  Tak fordi jeg må biledliggøre din historie.
  Kh AB (A(dobbelt-n)bindestreg Stort B (Grønt kobber)(Varm drik på blade med h i midten). Med mit navn, gider jeg ikke lige kunne googles af alle, så derfor får du lige denne lille rebus :-) (hedder dog AB i daglig tale af familie og venner og Trunte af min far)

  SvarSlet
 3. Orv...held og lykke med samtalen....selv om den nok er ovre nu....

  SvarSlet
 4. Hej Marina

  Tak for dine ord. Jeg tænker lige lidt over dem... PS Jeg fik sgu jobbet. Hurra!

  SvarSlet
 5. Hej AB

  Skrev kommentar til Marina, mens du postede din. Du skal da også have svar! Tak for roserne... Jeg vil glæde mig til at se udkast til tegninger.

  Mht. Pseudonym-snakken. Skriver selv under DFO, da jeg også kender til eksempler på nærtagenhed(misforståelser der kan give problemer ved at udtrykke sin mening på skrift... f.eks. blev jeg jo fyret:-D Nå nyt job og nye tider... Er glad.

  PS. Har tydet din 'kryptografiske' rebus

  SvarSlet
 6. Tillykke med jobbet. Fantastisk. Jeg håber ikke at du opfattede min kommentar alt for negativt. Jeg syndes det er en fin tekst og jeg læste den ovenikøbet højt for mig selv to gange, men alle tekster skal jo gennem en process hvor man prøver dem i alle mulige versioner og jeg ville bare foretrække denne tekst til denne målgruppe kortere. Andre har givetvis andre preferangser og forlaget ender alligevel med at vende det hele på hovdet når du når så langt. Held og lykke med det.

  SvarSlet
 7. Hej Marina... Ingen fornærmede miner her. Alle input er velkomne! Jeg er glad for at høre din mening, og dine kommentarer overvejes nøje, så tak for dem;-)

  Forlaget? De kan rende mig! Jeg har fået så mange afslag (mere end 60) på forskellige historier, afslag der bærer præg af at historierne dårligt er læst eller vurderet! Et eneste afslag gav en forklaring (omend end temmelig standardiseret en af slagsen) At mit materiale ikke var klart til at gå direkte i trykken. Dahhh det vidste jeg da godt. Der er sikkert både kommafejl, forkerte udråbstegn og gal skrifttype, men jeg har hele tiden håbet på at de kunne se idéen. F.eks. har jeg også manglet illustrationer, men håbet på at forlagene kunne se link til nogle illustratorer der kunne være brugbare.

  Nu sparer jeg sammen til at udgive mine historier selv. Jeg vil selv finde en illustrator. Jeg har mange historier på lager, også til større børn. Denne her var bare kun skrevet i et kladdehæfte, og for at fjerne tanker og nervøsitet fra min jobsamtale skrev jeg den ind på bloggen i morges...

  Måske skulle jeg lige indskyde at tekstens længde og målgruppe ikke specifikt er treårige. Jeg savner selv højtlæsningsbøger, som både Kridt-Iglen, Gnavpot og Professor Teflon gider høre samtidig. Det er lidt det der er tanken. Om det er lykkedes, eller rettere vil lykkes, vil tiden vise.

  Lidt mavesur på redaktører, men ellers bare begejstret over dagens udvikling!

  SvarSlet
 8. Har du overvejet at søge ind på forfatterskolen for børnebogslitteratur? Hvad angår det med at publiserer egne tekster har jeg hørt om flere der er glade for at få deres ting trykt hos Lulu.com (http://www.lulu.com/) og ligende foretagener. Her er der også mulighed for at sælge dine bøger direkte fra sitet. Jeg tror ikke man når det helt store publikum fra den platform men det er da en begyndelse.

  SvarSlet
 9. Hej Marina

  Tak for tippet om lulu.com og forfatterskolen. Det vil jeg undersøge. Mht. platformen... Jeg tror de første bøger er de sværeste. Når jeg først har fået trykt og afsat dem, så regner jeg med at prøve de etablerede forlag igen... Evt. vil jeg prøve lidt det samme princip som Marybell Catastrophe (århusiansk band), som startede med at sælge deres musik for det folk ville give. Man kunne downloade deres numre for ingenting, hvis man syntes det. Det havde da faktisk pænt succes med.

  SvarSlet
 10. Jeg synes det er en sjov tekst. Og jeg glæder mig til at se den med ABs illustrationer. Imidlertid synes jeg at bøger til den aldersgruppe er allebedst, når der er tekst på den ene side og billede på den anden. Sådan at man kun kan kigge på ét billede af gangen. På den måde er det nemmere for børnene at følge og fange alle de små detaljer i historien.
  Hilsen
  A-T, tidl. lærer, mor til to små drenge og vild med gode børnebøger

  SvarSlet
 11. Hej A-T

  Tak for roserne og indsparkene. Jeg lytter endnu endang taknemmeligt! At skille tekst og billde på hver sin side er ikke nogen dårlig idé. Bestemt værd at overveje.

  Mvh
  DFO

  SvarSlet