torsdag den 12. februar 2009

Grove løjer!

Her til morgen har vi sovet længe. Klokken var kvart i ti, før jeg slog øjnene op. Af mig selv!?!? Jeg kunne ikke engang høre børnene, hverken den første, anden eller tredje!
- Er jeg død?
- Har SHM taget børnene i nat og forladt mig?
- Er overetagen brændt, uden vi har hørt det.
En lille smule tømmermænd, krydret med ondt i ryggen fortalte mig at død var jeg ikke. Vores seng bevægede sig med en let rytmisk summen (ala de der massagesenge der var på amerikanske moteller i 80'erne), men det viste sig at være SHM der snorkede, så hun var her stadig og da jeg endelig tog mig sammen til at stå op, kunne jeg alligevel godt høre 'mistænkelige elektroniske lyde' oppefra. Kridt-Iglen sad hos drengene og så Disney-channel og drengene sad foran computeren... Fred og idyl og ingen utidig voksenindblanding, de hyggede!

Jeg gik i bad, og tre sekunder senere fulgte SHM og Kridt-Iglen efter. Arh my own space invaded! Men hyggeligt nok alligevel. Kridt-Iglen vender bare ryggen til brusestrålen og bakker gennem al modstand til hun står perfekt , som en lille pingvinunge, ovenpå sin mors eller fars fødder, rart og lunt. Og lidt kært.

Bagefter skyndte jeg mig i tøjet, og luskede ned for at spise morgenmad i ro og mag og FRED. Jeg lyttede intenst ovenefter, for at afkode om jeg var opdaget, men der var fred og ingen fare. Dyb tallerken? - tjek
Havregryn? - tjek
Mælk? - tjek
Er den holdbar? -Tjek
Rosiner? - Tjek
Sukker? - ? Hvor faen er vores sukker nu? Nå ja, det sidste blev vist brugt for en uge siden, men forleden da vi handlede, synes jeg da at SHM tog en pose øko-rørsukker af den grove brune slags?
Øko-grov-rørsukker? -Tjek!
Havregryn i skålen, stadig opmærksomheden rettet mod trappen - ingen aktivitet.
Rosiner og sukker på. Kaffe? Jeg kan vist lave kaffe... Åh jo, sådan. Stadig ingen forfølgere. Jeg vidste jo også at jeg havde 'sat' SHM og Kridt-Iglen efter badet, for hvor jeg bare tørrer mig og tager tøj på, hurtigt som en Carlos Sastre, er deres tur gennem 'tøjbjergene' hvad der svarer til en Groupetto, bestående af Arnols Swarzenegger, Asbjørn Riis og Nicholas Bro. De var med andre ord håbløst bagude...
Nå mælk i kaffen, og på grynene. En ske, kaffe, mad... Jeg lusker sgu i kælderen og tjekker blogs. Blasfemisk, men jeg har ferie fra min arbejdsløshed. Jeg må godt!

Sætter mig til rette foran skærmen. Nipper til kaffen. Tjekker opdateringer. Tager en skefuld havregryn, og når akkurat at undre mig over at rørsukkeret ikke er 'smeltet' i mælken (I ved sådan en af de der underlige flygtige tanker der intet sted kommer fra). Da jeg skal tygge den første mundfuld, er det som at forsøge at knuse en indkørsel fyldt med perkergrus... undskyld, perlegrus, med kindtænderne.
AV FOR SATAN! tænker jeg.
Der må have været en havrekerne (hedder det det?) der ikke er blevet valset ordentligt?
Jeg tager en mundfuld mere... med lidt mere sukker på for at mildne ganen...
AV AV AV HVA FAEN ER DET DER SKER?!?!
Jeg kigger grundigere på sukkeret, og en prås begynder at gå op for mig... Det er ikke sukker. Det er bulgur!
Det er grove løjer...

6 kommentarer:

 1. AV, av-av-av-av-aaaaaaav for HULEN da manner !
  Og så lige lidt diskret stille RÅ-LATTER, for sikke en brat stop på en ellers perfekt morgen :-)

  Min hemmelige drøm er meget langsigtet og mange ting skal klaffe før vi kan gøre noget ved den. Men man har jo lov til at drømme - og DET gør jeg. Hvis vi kommer nærmere på at kunne realisere den, deler jeg den selvf. på bloggen.

  SvarSlet
 2. Klaffe? Er det norsk for klappe?

  Man har præcis lov at drømme, og når det en dag lykkes, så vil jeg sende dig et digitalt klaf på skulderen;-D

  Og ja, det gjorde ondt. Nærmest som dengang man havde rokketænder og skulle spise gulerødder. You get the picture... AV Tror nok liiige jeg koger bulgur fra nu af!

  Og ja jeg ved godt der ikke er tre i'er i lige, men i blogland må man gerne;-)

  SvarSlet
 3. AV! Bulgur.. ! Da blev morgen-freden da godt nok forstyrret!
  - Og ja, det hedder havrekerne (jeg er vokset op langt nok ude på landet til at vide det)
  Jeg kan forøvrigt sagtens se pingvin-barnet i badet for mig. Nååhhrr :)
  K.

  SvarSlet
 4. Ja jeg skriver mere, når jeg er blevet mere fanatisk med det dersens grove kost. Havde forøvrigt bagt lilla boller, og troet at jeg puttede sukker i, men det er også bulgur;-D

  SvarSlet
 5. HEY
  Jeg blev så lige gæst nr 200. Skal jeg ikke have en præmie eller i det mindste en fanfare?

  SvarSlet