mandag den 2. februar 2009

Så kommer der altså gode ting ud af at Kridt-Iglen nægter at sove før 22.30!

I går lignede scenen sig selv. Det vil sige at tøsen boksede rundt oppe på sit værelse, sang læste og legede, kun afbrudt af skæld ud til dukker/råben om hun måtte hoppe ned i vores seng. Det er ganske som det plejer. Og ganske som det plejer bliver der også stille ved 22.30 tiden... Og ganske som det plejer kunne hun ikke rigtig vågne i morges, og jeg vædder også gerne en pakke snus og tolv kolde fra kiosken på at trunten snorkbobler på vej hjem i bilen i eftermiddag... ganske som hun plejer.

Alligevel var denne morgen helt speciel. For da jeg skulle op og hente hende kvart over seks, undrede jeg mig over at der var så pænt og ryddeligt. Jeg ved at ca. 21.45 var jeg oppe og give hende en tår vand, og der lignede hendes værelse Gazastriben (blot med lyserøde eksplosioner af legetøj på alle kvadratcentimeter. Jeg undrede mig faktisk over at hun overhovedet kan komme ind til sengen? SHM har lignende erfaringer...

Men i morges var der pænt og ryddeligt, og da jeg (lidt skeptisk) spurgte hende om SHM havde været oppe og rydde op i går aftes, kiggede hun stolt på mig
(KI) Nej Far, det har jeg, bagefter kunne jeg godt sove.
Det er altså det man bruger søvnløse børn til... Bemærk iøvrigt at hun også har puttet dukken i autostolen og sagt til den "at nu er det altså nok med alt det pjat. NU SKAL DU SOVE"
Loftsrummene i dukkehuset er meget autentisk blevet brugt til at losse alt det lort man ikke ved hvor skal være ind! Bravo!

8 kommentarer:

 1. Sådan tre timer efter fornuftig sovetid er også det eneste tidspunkt min ældste datter kan finde ud af at ryde op. Det må være en slags overspringshandling for børn, men faktisk en af de mere praktiske.

  SvarSlet
 2. Præcis... Jeg håber også det er begyndelsen på en god vane:-D

  SvarSlet
 3. Hehe, monkey see - monkey do. Altså med de der loftrum.

  SvarSlet
 4. Spot on, Lis. Det er en copy-cat vi har med at gøre...

  SvarSlet
 5. Da min ældste var helt lille overhøret jeg to mødre i svømmehallen tale om deres ca 2-3årige drenges hang til at lege med en børnestøvsuger.
  'Jeg tror, det er fordi, at de ser os gøre det hele tiden', sagde den ene til den anden, der bekræftede ivrigt.
  Imens kiggede jeg på min lille pige på knap et år og tænkte '...Jeg er sikker på, du får nogle andre fritidsinteresser'.

  Men den med loftet, dén skal hun nok få lært;)

  Spændende blog du skriver - har smuglæst i et stykke tid på både din og konens.

  SvarSlet
 6. Tak tak, SHM er også tit på din blog og melder tilbage til mig...

  Jeg tror faktisk jeg fik kommenteret rodet, da jeg var oppe med vand til hende. Det har åbenbart sat sig fast i hende, at "Nu måtte der også ryddes op snart"

  Kan også godt nogle gange være i tvivl om den der forbilledeidentitet. Hvad er det helt præcist man lærer fra sig? Det bliver nok et blogindlæg, fremfor et svar der kommer til at dække det fyldestgørende...

  SvarSlet
 7. Hun er da en lille ørn til det der ;-) OG så har hun forstået ideen med loftsrum - Gò pige !

  Ha ha ha ha... jeg havde ikke engang opdaget at jeg havde lavet stavefejl i overskriften. Tak for påmindelsen, for det var ikke bevidst.
  Jeg har et sjuske problem. Ofte når jeg skriver laver jeg tastefejl, og får dem ikke rettet. OG så har jeg en tendens til at blande dansk og norsk grammatik sammen. Meeeen, det er da læseligt ikk ;-)

  SvarSlet
 8. Jo jo Norsk, dansk, svensk det er ok, og læseligt. Det var også mest for sjov...

  SvarSlet